Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Власт подмукло мења политику неутралности за НАТО вежбе и француско-немачки план

Незванични, али фактички, курс одустајања од војне и политичке неутралности, осим што је погубан по државност и суверенитет републике Србије, истовремено представља још један у низу доказа еклатантног лицемерја владајуће већине. 

     Држава која већ више од две деценије свој опстанак и суверенитет заснива искључиво на доследности и пријатељству са Руском Федерацијом себи даје за право да повлачи непријатељске потезе према истој, а власт која управља овом државом служи се, народски речено, вашарским триковима обмане грађана Србије, па тако политику војне неутралности и територијалне целовитости, којом је и дошла на власт, подмукло мења за НАТО вежбе и усвајање француско-немачког плана из кулиса политичке завесе колективног Запада.

Невидљиво за јавност, али и те како осетно у даљим односима Србије и Русије, крши се успостављени мораторијум на заједничке војне активности са иностраним партнерима. Наиме, овај Закључак Владе Републике Србије на снази је од 27. фебруара 2022. године и њиме се прекидају и одлажу све активности из поменутог спектра деловања Војске Србије.

То, као на жалост ни наш Устав, није препрека да се удовољи списку жеља колонијалног управника, такозваног америчког амбасадора Кристофера Хила, који подразумева да Србија омогући, учествује и афирмише заједничке војне вежбе са чланицама НАТО пакта и САД, и то некако сасвим случајно управо уочи Видовдана, празника који очигледно пара уши свима онима који се саблажњавају над чињеницом да је Србија независна и суверена држава или то бар њени грађани желе.

Изјаве председника Србије и очигледно доживотног председника Српске напредне странке, да жели најбоље могуће односе са НАТО пактом, који управо припрема такозвану контраофанзиву усмерену против руског живља у Донбасу, поклапају се са одржавањем НАТО војне вежбе у Србији, која попут претходних такође заобилази Уједињене нације и, такође, директно гази поменути мораторијум.

Српски покрет Двери позива власт да престане са гажењем Устава, одлука Владе Републике Србије и воље грађана Србије, и да се под хитно врати важећим нормама, јер само на тај начин Србија може да сачува како суверенитет и интегритет, тако и достојанство и идентитет, захваљујући коме смо, наравно, уз помоћ традиционалних савезника попут Русије, опстали у турбулентним вековима који су за нама.

Борко Пушкић 

Народни посланик
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: