Пушкић: Војска хитно да заштити грађане од наоружаних криминалних банди миграната

Као што смо упозоравали, наоружана банда миграната, која броји преко 1500 наоружаних чланова, окупирала је део територије Србије око Суботице и формирала једну врсту екстериторијалне заједнице.

Приликом посете народног посланика и председника Двери Бошка Обрадовића Суботици и пограничном појасу на северу Србије, само дан пре пуцања из аутоматског оружја, грађани Суботице и нарочито Хоргоша жалили су се на бројне невоље које причињавају ове наоружане бандаме, исказујући огроман страх за безбедност деце. Наочиглед наше војске и полиције одвија се наоружавање, трговина људима и наркотицама.

Захтевамо хитну седницу скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове, затварање наших југоисточних граница и хитну промену званичне мигранстке политике која је, за период у ком је на снази, од Србије направила црни коридор за све врсте криминала, док наши грађани стрепе да изађу из својих кућа и пошаљу децу у школу. На Одбору је неопходно обелоданити и све уговоре које је Србија потписала, а у вези са мигрантском политиком, те хитно раскинути све уговоре и споразуме који су на очигледну штету Србије. Такође, мора се утврдити одговорност свих надлежних институција, јер је немогуће да је груписање и наоружавање 1500 људи остало непримећено, као и заузимање „ничије земље“ где се одвија хуманитарни терор и владају наоружане криминалне банде миграната.

Уколико је Европска унија спремна да финансира и подржава тај вид криминала, може директно преузимати и удомљавати те наоружане банде миграната, мимо територије Србије. Политика ЕУ гурања Србије у огроман безбедносни проблем мора хитно бити заустављена.

У пограничној зони, према информацијама грађана, остало је скоро 1000 припадника ове групе који представљају огромну безбедносну претњу. Према наводима министра полиције, ухапшено је 689 лица, али то није умирило јавност и свакако није решење за криминалне активности које се одвијају на северној граници Србије.

Српски покрет Двери захтева да се хитно, ради заштите наших грађана и интегритета наше земље, јединице Војске Србије распореде дуж границе са Мађарском, али и дуж свих граничних појасева одакле прети улазак наоружаних банди миграната у Србију.

Борко Пушкић

Народни посланик
Члан скупштинког Одбора за одбрану и унутрашње послове