Српски Покрет Двери - Лого

Пушкић: Вратити грађанима новчану разлику у премији осигурања од аутоодговорности

Неконзистентност у придржавању већ донетих аката у Србији је пракса, а последње жртве таквог система креирања економске политике и слобода које се овде дају власницима крупног капитала су возачи.

     Наиме, Српски покрет Двери је и пре поскупљења полисе осигурања за око 22% указивао на неоснованост и неодрживост овакве одлуке, иако је полиса осигурања само један део укупних трошкова за регистрацију моторних возила и, како је тада најављено, једино она и поскупљује. Међутим, без обзира што је она у надлежности осигуравајућих друштава, држава је дужна да исте обузда и онемогући их да на тај начин пљачкају грађане Србије који се готово свакодневно суочавају са новим наметима у свим сферама.

Доказ за неутемељеност овог поскупљења је то да је непуних месец дана од доношења и почетка спровођења овакве одлуке иста повучена, па тако долазимо у ситуацију да је део возача који су у протеклих месец дана регистровали своја возила биo изложен додатном и апсолутно неоправданом трошку. Сходно томе, Српски покрет Двери апелује на оне органе у чијој је надлежности контрола рада осигуравајућих друштава да доношењем посебног акта обавежу ове правне субјекте да оштећеним грађанима врате разлику у новцу како би се на тај начин ставила тачка на целокупну фарсу коју је ова одлука произвела.

Као што сада можемо да видимо, реч је о бахатом понашању правних субјеката са углавном страним капиталом, који су за послове осигурања добили дозволу Народне банке Србије и овде остварују добит која мора бити транспарентна и са правном потпором у важећим законима ове државе, са обавезом да истој уз посредство Народне банке омогуће интерну ревизију првенствено у циљу заштите интереса осигураника и других корисника осигурања.

Српски покрет Двери ће увек бити на страни грађана ове државе, а не власника крупног капитала и, имајући у виду да је и више него јасно да су последњим поскупљењем нарушена управо права и интереси осигураника, очекујемо и захтевамо да се ова неправда исправи враћањем несновано наплаћене разлике у цени полиса оштећенима.

Борко Пушкић

Народни посланик
дипл. инг. друмског саобраћаја

*Извор фото: Јутјуб/Принтскрин

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: