Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Вучић да поручи Хилу да је Србија војно неутрална и да обустави вежбу Платинасти вук

Посланик покрета Двери Борко Пушкић затражио је од председника Србије Александра Вучића да на данашњем састанку са амбасадором Америке у Србији Кристофером Хилом поручи да ће „наша држава остати војно неутрална“ и да обустави војну вежбу „Платинасти вук“ која је планирана за јун а на њој би, како је најављено, требало да учествују чланице НАТО-а. 

       „Интеграција српске војске са 11 земаља које су окупирале нашу земљу је скандалозна по нашу унутрашњу и спољну политику. На тај начин се нарушава концепт војне неутралности, а Србија је увела мораторијум на одржавање војних вежби са страним партнерима. Власт сада мора поштовати Устав и водити се државним интересима“, рекао је Пушкић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Пушкић је оценио да Срби нису заборавили 78 дана НАТО окупације 1999. године, акцију „Милосрдни анђео“.

„Нисмо заборавили касетне бомбе, јунаке са Кошара, осиромашени уранијум. Кроз истраживања из више година се види да више од 90 одсто људи у Србији је против било какве сарадње са агресором као што је НАТО“, навео је Пушкић.

Он је позвао председника Србије Вучића да се „на дипломатски начин захвали снагама САД и да поручи Хилу да одустајемо од акције ‘Платинасти вук'“.

„Имамо питање за Александра Вучића, о информацији коју смо јутрос добили, а то је да је један од разлога састанка са Хилом тај да Србија мора ставити на располагање Западу и увести санкције Русији до 1. јуна. А министра одбране Милоша Вучевића питамо да ли планира одржавање вежбе ‘Платинасти вук’ на Видовдан“, рекао је посланик Двери.

Борко Пушкић 

Народни посланик и члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове

Извор: Бета 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: