Српски Покрет Двери - Лого
Search

Пушкић: Захтевати повратак до 1000 војника на Косово и Метохију!

Након јучерашњег малтретирања српске породице у Великој Хочи, припадници тзв. полицијских снага лажне државе Косово, противно свим међусобним споразумима али и гаранцијама међународне мисије на КиМ, у пратњи оклопних возила ушли су синоћ из јужне у северну Митровицу настављајући да шире страх и спроводе репресију над српским становништвом. 

   Српски покрет Двери, као парламентарна и државотворна политичка организација, сматра да су размере јучерашњих напада и угрожавања елементарних људских права Срба на КиМ близу тачке кључања, па сходно томе позивамо власт да по хитном поступку иницира заказивање ванредне седнице Савета безбедности УН на ову тему као и да, позивајући се на једину важећу међународну резолуцију донету под капом Уједињених нација, Резолуцију 1244, од команданта НАТО снага за Европу Кристофера Каволија, у складу са важећим међународним правним актима, затражи повратак до 1000 српских војника на територију Косова и Метохије.

Овом приликом, истичемо да је држава и по праву, тачније Уставу, али и по правди, дужна да по сваку цену пружи заштиту Србима на Космету. Истовремено, јасно и недвосмислено, свесни тежине изреченог, инсистирамо и на апсолутном јединству свих политичких субјеката по питању заштите оног дела наше територије без кога је наше постојање сведено на ниво колоније.

Борко Пушкић 

Народни посланик
Председник ИО Двери
Члан скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове

*Извор фотографије 2: Министарство одбране Републике Србије

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: