Српски Покрет Двери - Лого

Радмила Васић: Не одустајемо од иницијативе да „Рибникар“ постане меморијални центар

То је најмање што може да се уради у знак сећања на недужно убијену децу! 

      Председник ГрО Двери Београд и народни посланик у Скупштини Србије Радмила Васић, посетила је школу „Владислав Рибникар“, у којој је 3. маја на трагичан начин убијено деветоро деце и радник обезбеђења.

Радмила Васић је том приликом констатовала да се крај радова не назире, премда је обећано да ће они бити завршени доста раније. Такође је напоменула да је власт у првом моменту обећавала да ће у реконструкцију школе бити уложено 7 милиона евра, док према последњим подацима, планирано улагање у ову школу је тек 150.000 евра. Како се може видети на лицу места, у питању су фарбање радијатора, кречење и замена једног дела прозора.

Васић је поставила и питања надлежнима, због чега је школа закључана и уклоњена табла школе, напомињући да је недопустиво да је нова директорка делила књиге за наредну школску годину поред учионице у којој се десио масакр и масовно убиство деце и да је то било веома потресно за све родитеље који су дошли да књиге прузму јер су прошли ходником и поред учионице где се десио злочин?

У име грађана, народни посланик Радмила Васић захтева и одговоре докле се стигло са истрагом и суспензијом сада бивше директорке ове школе Снежане Кнежевић, докле са истрагом суспендованог педагога Јелене Вујичић и психолога Лидије Максић, зашто она и даље ради у истој школи и како је могуће да она редовно долази на посао као да се није десио невиђени масакр?

Васићева је позвала све надлежне институције, председника, премијера, градоначелника Шапића као и управу саме школе, да изађу у јавност и кажу шта су урадили да реше безбедносно стање у овој и свим другим школама и како да унапреде систем образовања у Србији, да школе поново постану друге куће нашој деци, којима ће се осим образовног вратити и васпитни карактер.

Госпођа Васић је још једном истакла важност иницијативе да се ова школа претвори у меморијални центар у знак сећања на невино настрадалу децу и радника обезбеђења. Најмање што можемо као друштво да учинимо за њих јесте да место њиховог страдања постане меморијални центар, како бисмо сачували молитвену успомену на њих у колективном памћењу свих Београђана и целе Србије. Да се никада не понови оваква трагедија!

ГрО Двери Београд 

Видео изјаву Радмиле Васић можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: