Српски Покрет Двери - Лого
Search

Радмила Васић: Одговор Мили Поповић – Ако Вам математика није јача страна, питајте машинског инжењера Драгана Ђиласа

Покушај спиновања председника ГрО ССП Београд Миле Поповић, како нема времена за чекање, најблаже речено, је конфузан. Заиста не знам о каквој куповини времена говори и било би боље да то објасни Београђанима, а не нама. Грађани Београда морају да знају и да се у лево-жуто-зеленој коалицији нису могли договорити по ком члану Пословника о раду Скупштине града ће поднети захтев за смену градоначелника, па су на крају сви потписали оба – један који је поднет по члану 26. и други поднет по члану 72.

     Од Српског покрета Двери нити је зависила иницијатива за смену Шапића (имали сте довољан број одборника), нити то када ће бити заказана седница Скупштине града са том тачком дневног реда.

У сваком случају, бројеви су прилично јасни и зато ћу покушати Мили Поповић поново да објасним како се смењује градоначелник. Наиме, Скупштина града Београда броји 110 одборника и за сазивање ванредне седнице потребни су потписи 1/3 одборника. Захтев за смену Александра Шапића је потписало 39 одборника прозападне опозиције, што је довољно за сазивање седнице. Председник Скупштине града је седницу заказао за 29. новембар, а за смену Александра Шапића биће неопходно да гласа већина од укупног броја одборника, тачније њих 56. То значи да и са одборницима Српског покрета Двери, Српске странке Заветници и Српске коалиције НАДА, опозиција неће имати већину. Или можда хоће, ако су се Вучић и Ђилас договорили да смене Шапића. С тога, уколико ова једноставна математика и даље није јасна, предлажем госпођи Поповић да се за сва даља појашњења обрати машинском инжењеру Драгану Ђиласу. Подсећања ради, Драган Ђилас је отишао на разговор са Александром Вучићем док су се још увек бројали гласови у Београду и када је број одборника био 55:55, односно када нико није имао већину у скупштини града.

Према Пословнику Скупштине града, уколико градоначелник не буде смењен, исти одборници не могу покренути његову смену у наредних 6 месеци. Да ли је овај напад на Двери покушај правдања прозападне опозиције и тражење кривца уколико иницијатива пропадне? Или уколико не пропадне и градоначелник буде смењен да ли то значи да на власти у Београду имамо комбинацију Ђилас-Вучић, односно сарадњу бивше и садашње власти? Након ове седнице биће јасно и грађанима ко је њихово поверење изневерио.

Поново истичем две важне ствари:

  • Да ће Двери гласати за смену Шапића, али неће гласати за лево-жуту коалицију, јер сте наше поверење више пута прокоцкали. Процес враћања поверења је дуг и напоран, али није немогућ;
  • Промене у Београду могу донети само потпуно нови, некомпромитовани људи који никада нису били део овог, а ни прошлог система, односно само трећи пут који заступају Двери са национално-патриотским организацијама. А за нове изборе смо свакако спремни.

 

Радмила Васић

Народни посланик
Председник ГрО Двери Београд

*Извор фотографије 2: Н1

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: