Српски Покрет Двери - Лого
Search

Радмила Васић: Предата кривична пријава против Ане Брнабић

Данас је Вишем јавном тужилаштву у Београду, Радмила Васић, народни посланик и поптредседник Српског покрета Двери, предала кривичну пријаву против председника Владе Србије у техничком мандату. Разлог пријаве јесте постојање основа сумње да је извршила више кривичних дела кршећи одлуку Управног суда о забрани шетње у оквиру Европрајда.

     Овом приликом на конференцији за медије Радмила Васић је истакла: „У суботу сте могли да видите капитулацију државе Србије под притиском страних званичника, страних амбасадора и насилно одржавање шетње у оквиру срамног догађаја тзв. Европрајда и ангажовање близу 10.000 полицајаца који су морали да чувају неколико стотина учесника Еврпопрајда.

Радмила Васић предала кривичну пријаву против председника Владе Србије у техничком мандату

Сведоци смо недопустивог мешања у унутрашња питања наше земље и недипломатског поступања и понашања представника ЕУ и америчког амбасадора Кристофера Хила, кога српски народ памти по недвосмисленој подршци сепаратизму и сецесији јужне српске покрајине Косова и Метохије.

У суботу је погажен Устав, сви закони, показало се да државне институције доносе једну одлуку, а да се политичари понашају да су изнад закона и доносе супротне одлуке и тиме крше сопствени Устав и унижавају сопствене грађане и своју земљу. Недопустиво је понашање премијера у техничком мандату и њен позив да и поред одлуке Управног суда позове ЛГБТ заједницу на шетњу. Недопустиво је и понашање министра унутрашњих послова Александра Вулина који је забранио обе шетње, али и поред забране спровео одлуку Ане Брнабић која је на ту забрањену шетњу позвала, а на снази оставио забрану Породичне шетње.

Не треба заборавити да је главни кривац који стоји иза свих ових режија председник Србије Александар Вучић који је погазио сопствену, јавно дату реч да шетње неће бити и уколико га позове и сам Бајден, што није било потребно. Довољно је било да га позове амерички амбасадор Кристофер Хил.

Ана Брнабић, премијер у техничком мандату је прекршила Устав, законе, одлуке државних институција, вољу већинског народа, исказан став СПЦ и позвала на шетњу и тиме злоупотребила свој положај мимо Устава, закона и одлука државних инстуција. То значи да закони за СНС не важе и да су функционери СНС ту да само испуњавају налоге који стижу из страних центара моћи.

Управо су у суботу показали да Србија није суверена и независна држава, већ колонија страних центара моћи, а због кршења одлуке Управног суда данас смо и поднели кривичну пријаву против Ане Брнабић.“

Радмила Васић

Народни посланик
Потпредседник Двери

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: