Српски Покрет Двери - Лого

Радмила Васић: У Београду постоји и патриотска опозиција, а не само лево-жута

Поводом координисаних напада од стране појединих заступника лево-жуте коалиције у Београду, истичем да они морају да схвате да не постоји само њихова опозициона групација, већ и патриотски део опозиције који чине Српски покрет Двери, Српска странка Заветници и Српска коалиција НАДА, а који је на протеклим изборима добио подршку преко 13% грађана Београда.

   Српски покрет Двери је био против избора Александра Шапића за градоначелника Београда, а свакако да ћемо гласати и за његову смену када та тачка дође на дневни ред Скупштине града, али нисмо за повратак бивше власти већ за нове људе на челу града. Прозападна коалиција је и без Двери имала довољан број потписа за иницијативу за одржавање ванредне седнице Скупштине града Београда, али се поставља питање шта даље? Две су опције на столу: прва, да одборници власти неће доћи на седницу тако да неће бити кворума или ће доћи и изгласати поверење Александру Шапићу јер имају већину и друга, да је дошло до договора између Вучића и Ђиласа, па да ће уз помоћ одборника већине Шапић бити смењен.

Оно што је једино сигурно је да Двери нису део никаквог аранжмана Вучић-Ђилас, нису део прозападне опозиционе колоне и колеге из лево-жуте коалиције би то требале што пре да схвате, а не да броје опозициона крвна зрнца, јер Двери сигурно неће скоком тамо где ће они оком. Уколико желе сарадњу у Београду, она се може стварати само на равноправним партнерским односима, а не на стављању Двери пред свршен чин, јер ми никада нећемо дозволити да будемо монета за поткусуривање у евентуалном договору између Вучића и Ђиласа.

Радмила Васић

Народни посланик
Председник ГрО Двери Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: