Српски Покрет Двери - Лого
Search

Радмила Васић: У Београду постоји и патриотска опозиција, а не само лево-жута

Поводом координисаних напада од стране појединих заступника лево-жуте коалиције у Београду, истичем да они морају да схвате да не постоји само њихова опозициона групација, већ и патриотски део опозиције који чине Српски покрет Двери, Српска странка Заветници и Српска коалиција НАДА, а који је на протеклим изборима добио подршку преко 13% грађана Београда.

   Српски покрет Двери је био против избора Александра Шапића за градоначелника Београда, а свакако да ћемо гласати и за његову смену када та тачка дође на дневни ред Скупштине града, али нисмо за повратак бивше власти већ за нове људе на челу града. Прозападна коалиција је и без Двери имала довољан број потписа за иницијативу за одржавање ванредне седнице Скупштине града Београда, али се поставља питање шта даље? Две су опције на столу: прва, да одборници власти неће доћи на седницу тако да неће бити кворума или ће доћи и изгласати поверење Александру Шапићу јер имају већину и друга, да је дошло до договора између Вучића и Ђиласа, па да ће уз помоћ одборника већине Шапић бити смењен.

Оно што је једино сигурно је да Двери нису део никаквог аранжмана Вучић-Ђилас, нису део прозападне опозиционе колоне и колеге из лево-жуте коалиције би то требале што пре да схвате, а не да броје опозициона крвна зрнца, јер Двери сигурно неће скоком тамо где ће они оком. Уколико желе сарадњу у Београду, она се може стварати само на равноправним партнерским односима, а не на стављању Двери пред свршен чин, јер ми никада нећемо дозволити да будемо монета за поткусуривање у евентуалном договору између Вучића и Ђиласа.

Радмила Васић

Народни посланик
Председник ГрО Двери Београд

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: