Српски Покрет Двери - Лого
Search

Радмила Васић: Утврдити одговорност за неочишћене путеве

Због катастрофалног саобраћајног колапса у Републици Србији на дан 04.04.2023. године, а због неизвршених законских обавеза на одржавању путева у зимским условима, посебно у условима најављених великих количина снега, због довођења свих учесника у саобраћају у потенцијалну опасност услед неочишћеног снега на ауто-путевима, путевима првог реда и свим саобраћајницама по приоритетима, захтевам хитно утврђивање одговорности и смене одговорних директора и руководилаца у секторима који су задужени за одржавање путева. 

    Наиме, дана 04.04.2023. године, само у Београду је пало преко 30цм снега, а у другим деловима Србије и више, посебно у планинским крајевима, што је направило потпуни саобраћајни колапс у читавој земљи. Иако је РХМЗ најавио овако велике падавине недељама уназад, поставља се питање одговорности свих директора који су задужени за одржавање путева, питање зашто зимске службе одржавања нису предузеле све преко потребне и неопходне радње како би сви путеви по приоритетима били очишћени од снега? Само у Београду је више него видљив тотални саобраћајни колапс и на саобраћајницама у граду и на делу аутопута кроз Београд. Медији су цео дан обавештавали о неочишћеним путевима широм Србије, а позиви грађана због незгода забринуле су читаво становништво које се осећа да је препуштено само себи и да нико нити ради по закону, нити одговара за незаконито и неодговорно поступање. Сви ти одговорни за овако катастрофално стање у саобраћају и саобраћајни колапс због неочишћеног снега су плаћени управо из џепова тих сиромашних грађана.

Од Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре тражим да утврде одговорност и казне све оне који су заказали у овом ланцу организације. Грађани не желе њихове изговоре, већ конкретне радње на промени свих нестручних и неодговорних особа и предузимање свих корака да већ данас и свих наредних дана путеви буду очишћени, безбедни, сигурни и редовно одржавани, посебно када пада снег.

Радмила Васић 

Народни посланик
Потпредседник Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: