Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ратко Ристић је најбољи кандидат опозиције за градоначелника Београда

На данашњој конференцији за медије испред Скупштине града Београда, представљен је кандидат за градоначелника Београда испред Националног окупљања, професор Шумарског факултета у Београду, др Ратко Ристић. Поред проф. др Ратка Ристића, на конференцији су се обратили и Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери и Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Спрске странке Заветници. Истичемо да је представљање професора Ристића симболично одржано данас, 1. новембра, на Дан ослобођења Београда у Првом светском рату. 

Бошко Обрадовић: Национално окупљање које су покренули Српски покрет Двери и Српска странка Заветници, уз подршку групе истакнутих српских интелектуалаца, највећа је вест и нова политичка вредност пред следеће изборе. На тај начин дошло је до укрупњавања патриотских опозиционих снага, које је отворено и за друге политичке странке, родољубива удружења и појединце. Национално окупљање као државотворна снага је савез који у себе укључује све оне који као некомпромитовани, стручни и патриотски оријентисани људи могу да помогну да се Србија врати себи, да се извучемо из бриселског затвора и ћорсокака, да вратимо државу народу у руке и да сами одлучујемо како ћемо живети у нашој земљи. 

Улазак у политички живот угледних јавних личности који нису чланови ни Српског покрета Двери ни Српске странке Заветници, који су нестраначке личности, огроман је добитак за српску политику. Један од њих је свакако проф. др Ратко Ристић, кога данас овде представљамо и подржавамо као кандидата за градоначелника Београда. Сви смо данас овде да као политичке странке и јавне личности станемо иза њега јер сматрамо да је убедљиво најбољи кандидат свеукупне опозиције за будућег градоначелника Београда. 

Ратко Ристић има беспрекорну биографију и као доктор наука и професор стигао је до самог врха академске и универзитетске каријере. Ради се о прворазредном стручњаку и борцу за заштиту животне средине, али и великом родољубу и заљубљенику у праве вредности. Он није само научник и академски професионалац, већ и народни човек који је увек и свуда био са народом тамо где се бранио национални и државни интерес, јавни интереси, јавно здравље и животна средина, као и угрожена грађанска права и слободе. Зато ми је част што је проф. др Ратко Ристић прихватио да буде први на изборној листи и заједнички кандидат за градоначелника Београда у име наше коалиције Национално окупљање. Београђани могу да се поносе овим кандидатом као што се ми у Националном окупљању поносимо. Професору желимо сваки успех и победу на градским изборима у Београду, а наша подршка његовој кандидатури у интересу смене актуелне градске власти и бољег живота Београда и Београђана биће максимална.

Милица Ђурђевић Стаменковски: Покушавамо не само да ослободимо Београд, већ да му вратимо оно место које заслужује. Културни, идентитетски значај, достојанство које треба да има једна престоница, углед, поштовање и апсолутни интегритет. Кандидат за градоначелника Београда, проф. Др Ратко Ристић управо је она личност која може да помири завађене политичке структуре у Београду, која може да покаже да је Београд изнад јавних предузећа, изнад деоба фотеља, који контурише са идејама, програмом и који ће дати један другачији тон, онакав какав доликује београдској политичкој сцени, трудећи се да представи оне идеје које су нас сабрале и да разгрне маглу која постоји у нашој престоници.

Проф. др Ратко Ристић неће бити само кандидат за градоначелника и неће бити само лице наше београдске листе, он ће бити образ Београда. Ратко Ристић надилази идеологије и политичку припадност, то је оно што је данас потребно Београду. То Београђани очекују и заслужују.

Проф. др Ратко Ристић: Наш главни град се простире на око 3.500 км2, са готово 2 милиона становника и представља веома сложен метрополитенски систем са специфичним инфраструктурним, саобраћајним и социјалним идентитетом. Брига о деци и омладини, јачање и промоција породичних вредности, подршка старима и сиромашнима, култура, образовање и спорт, рад јавне управе, заштита културно-историјских, амбијенталних и зелених целина, различити аспекти јавне и личне безбедности, све развијенији туризам, само су нека од најважнијих питања у домену функционисања града где постоји велики потенцијал за побољшање, на добробит свих грађана.

Заштита животне средине и унапређење свих показатеља јавног здравља, уз примену одрживих економских решења, заснованих на високим технологијама, иновацијама и трансферу знања, уз пуно ангажовање научно-истраживачке и производне инфраструктуре Београда биће предмет посебне пажње. Један од приоритета јесте борба против наркоманије и болести зависности услед коцке и клађења. Суочићемо се са актуелним проблемима узурпације јавног простора, нелегалне градње и прекомерне урбанизације већ оптерећених делова Београда.

Заштита животне средине и унапређење свих показатеља јавног здравља, уз примену одрживих економских решења, заснованих на високим технологијама, иновацијама и трансферу знања, уз пуно ангажовање научно-истраживачке и производне инфраструктуре Београда биће предмет посебне пажње. Један од приоритета јесте борба против наркоманије и болести зависности услед коцке и клађења. Суочићемо се са актуелним проблемима узурпације јавног простора, нелегалне градње и прекомерне урбанизације већ оптерећених делова Београда. Као неко ко се свакодневно и професионално бави различитим аспектима очувања и заштите животне средине, више од 30 година, суочен сам са опасностима којима су изложени Београђани услед различитих врста загађења и узурпације јавног простора. Мој тим врхунских стручњака и ја имамо знање и јаку вољу да протерамо смог и сивило из Београда који поново треба да буде и бео и зелен, прозрачан, шармантан, а истовремено отворен и тајновит. Реализација свих планираних активности биће остварена кроз ресорне секторе јавне управе које ће водити искључиво компетентни кадрови са одговарајућом стручном спремом и потребним искуством. Уз помоћ часних и стручних људи из ГСП једном за свагда ћемо отклонити осећај беспомоћности и незадовољства који Београђани имају када крену на посао, у школе и на факултете. Обрачун са корупцијом у Београду креће у ГСП и биће брз и одлучан. Рад градске управе биће заснован на стриктном поштовању важеће законске регулативе и прописаних процедура, уз строгу контролу и нулту толеранцију на било који вид коруптивних активности.

Инфослужба Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: