Равногорски покрет подржао коалицију ДВЕРИ-ПОКС на предстојећим изборима

Данас је у Београду потписан Споразум о сарадњи Коалиције ДВЕРИ-ПОКС и Равногорског покрета. Чину потписивања присуствовали су: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета ДВЕРИ, Милош Парандиловић – заменик председника ПОКС и Предраг Богићевић – председник Равногорског покрета.

Бошко Обрадовић: Патриотски блок за обнову Краљевине Србије на челу са Српским покретом Двери и Покретом обнове краљевине Србије већ има преко 15 патриотских политичких и невладиних организација које подржавају наш заједнички излазак на изборе, а од данашњег дана то ће учинити и Равногорски покрет потписивањем заједничког Споразума о сарадњи Српског покрета Двери, Покрета обнове Краљевине Србије и Равногорског покрета. Било је потпуно природно да на овим идејама равногорства, монархизма, породичних вредности и раскида и промене система који овде траје још од 1945. године, дође до овог уједињења и сарадње између Покрета обнове Краљевине Србије, Равногорског покрета и Српског покрета Двери. Ова сарадња није једнократна само за ове наступајуће изборе 03. априла, већ дугорочна и ми смо уверени да ћемо сарађивати на многим наступајућим изборима, посебно на локалним изборима широм Србије који нам следују 2024. године.

Ми ћемо бити гласноговорници и политички заступници и заштитници Равногорског покрета у будућем сазиву Народне скупштине Републике Србије. Са друге стране, Равногорски покрет се обавезао да ће на свим нивоима избора подржати коалицију ДВЕРИ и ПОКС-а и да ће дати свој максималан допринос у изборној кампањи.

Милош Парандиловић: Патриотски блок за обнову Краљевине Србије који наступа под редним бројем 11 од данас је јачи за једну озбиљну организацију, а то је Равногорски покрет. Подсетићу да је генерал Дража Михајловић човек који је био први герилац у побуњеној Европи против Хитлера, да је он човек који је водио 6 ратова, 2 светска, 2 балканска и један је од најодликованијих српских официрa који је ликвидиран на монтираном процесу и коме ни дан данас не знамо гробно место. Искористио бих ову прилику да позовем, поред Равногорског покрета, и све остале равногорце, монархисте који су расути по разним организацијама да нас подрже и да нас заокруже на овим изборима јер једноставно, сада, сви монархисти и сви равногорци имају прилику после 76 година да заокруже једну листу која у свом називу јасно и недвосмислено се залаже за обнову Краљевине Србије.

Предраг Богићевић: Равногорски покрет, од насилног и неуставног укидања монархије, никад није одустао од борбе за повратак монархије у Србију. Тај пут и борба траје већ скоро 80 година и ми смо настављачи те идеје. Овим споразумом са коалицијом Патриотски блок за обнову Краљевине Србије, Равногорски покрет добија једног моћног и јаког савезника који ће се, у будућем парламенту Србије, борити за идеју повратка монархије.

Ми смо спремни да дамо максималан допринос овој идеји и коалицији да успеју у ономе што смо замислили и што је овим споразумом предвиђено. Позивам све да на предстојећим изборима, да на свим нивоима подрже ову коалицију и да ће та коалиција донети бољитак Србији.

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

Share on whatsapp
Share on telegram