Српски Покрет Двери - Лого

Равногорски покрет подржао коалицију ДВЕРИ-ПОКС на предстојећим изборима

Данас је у Београду потписан Споразум о сарадњи Коалиције ДВЕРИ-ПОКС и Равногорског покрета. Чину потписивања присуствовали су: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета ДВЕРИ, Милош Парандиловић – заменик председника ПОКС и Предраг Богићевић – председник Равногорског покрета.

Бошко Обрадовић: Патриотски блок за обнову Краљевине Србије на челу са Српским покретом Двери и Покретом обнове краљевине Србије већ има преко 15 патриотских политичких и невладиних организација које подржавају наш заједнички излазак на изборе, а од данашњег дана то ће учинити и Равногорски покрет потписивањем заједничког Споразума о сарадњи Српског покрета Двери, Покрета обнове Краљевине Србије и Равногорског покрета. Било је потпуно природно да на овим идејама равногорства, монархизма, породичних вредности и раскида и промене система који овде траје још од 1945. године, дође до овог уједињења и сарадње између Покрета обнове Краљевине Србије, Равногорског покрета и Српског покрета Двери. Ова сарадња није једнократна само за ове наступајуће изборе 03. априла, већ дугорочна и ми смо уверени да ћемо сарађивати на многим наступајућим изборима, посебно на локалним изборима широм Србије који нам следују 2024. године. 

Ми ћемо бити гласноговорници и политички заступници и заштитници Равногорског покрета у будућем сазиву Народне скупштине Републике Србије. Са друге стране, Равногорски покрет се обавезао да ће на свим нивоима избора подржати коалицију ДВЕРИ и ПОКС-а и да ће дати свој максималан допринос у изборној кампањи.

Милош Парандиловић: Патриотски блок за обнову Краљевине Србије који наступа под редним бројем 11 од данас је јачи за једну озбиљну организацију, а то је Равногорски покрет. Подсетићу да је генерал Дража Михајловић човек који је био први герилац у побуњеној Европи против Хитлера, да је он човек који је водио 6 ратова, 2 светска, 2 балканска и један је од најодликованијих српских официрa који је ликвидиран на монтираном процесу и коме ни дан данас не знамо гробно место. Искористио бих ову прилику да позовем, поред Равногорског покрета, и све остале равногорце, монархисте који су расути по разним организацијама да нас подрже и да нас заокруже на овим изборима јер једноставно, сада, сви монархисти и сви равногорци имају прилику после 76 година да заокруже једну листу која у свом називу јасно и недвосмислено се залаже за обнову Краљевине Србије.

Предраг Богићевић: Равногорски покрет, од насилног и неуставног укидања монархије, никад није одустао од борбе за повратак монархије у Србију. Тај пут и борба траје већ скоро 80 година и ми смо настављачи те идеје. Овим споразумом са коалицијом Патриотски блок за обнову Краљевине Србије, Равногорски покрет добија једног моћног и јаког савезника који ће се, у будућем парламенту Србије, борити за идеју повратка монархије.

Ми смо спремни да дамо максималан допринос овој идеји и коалицији да успеју у ономе што смо замислили и што је овим споразумом предвиђено. Позивам све да на предстојећим изборима, да на свим нивоима подрже ову коалицију и да ће та коалиција донети бољитак Србији.

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: