Српски Покрет Двери - Лого
Search

Одржан Сабор Српског покрета Двери

На радном Сабору Српског покрета Двери, одржаном од 23-25. септембра у Ивањици, учешће је узело 150 делегата из градских и општинских организација Двери широм Србије. У оквиру тродневног саборовања уприличени су: политичка школа, обука за предстојеће локалне изборе и дверјанске спортске игре.

    Предавачи у Политичкој школи били су председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, заменик председника Политичког савета др Владимир Димитријевић, интернационални секретар др Андреј Митић и организациони секретар Зоран Павловић. 

Извршни одбор је приредио комплетна упутства за припрему локалних избора 2024. године и одржао обуку на ову тему, а одржане су и обуке о посланичком и одборничком раду, као и о политичком раду на друштвеним мрежама. У неформалном делу Сабора одржане су и традиционалне дверјанске спортске игре. Посебан значај Сабору дало је учешће Омладине Покрета. На крају радног дела Сабора усвојен је следећи Проглас:

   Српски покрет Двери пружа искрену и максималну подршку „Прогласу за окупљање у одбрани Косова и Метохије“ групе од 50 истакнутих српских интелектуалаца да дође до обједињавања свих родољубивих снага у један заједнички национални фронт за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије. Изражавамо пуну спремност да будемо део тог заједничког подухвата и сарађујемо са свим другим политичким странкама, нестраначким удружењима и појединцима којима је стало до поштовања Устава Србије и Резолуције 12 44 СБ. Сви који су против признања лажне државе Косово, који се противе било каквој подели јужне српске покрајине и притисцима из западних центара моћи који иду у правцу нашег прихватања да лажна држава Косово уђе у међународне организације, а пре свега УН — треба да буду део јединственог патриотског блока. Само један овакав српски државотворни блок може, уз помоћ и подршку Српске православне цркве, спречити било какву предају Косова и Метохије и угрожавање српских националних и државних интереса. Формирање једног оваквог заједничког националног фронта гарантује да се нити једна власт у будућности не сме усудити да потпише било какав вид признања лажне косовске независности, без обзира на притиске и уцене који долазе из иностранства. Насупрот томе, једини прави циљ и задатак сваке будуће власти мора бити враћање Косова и Метохије у пуну уставно-правну надлежност државе Србије.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: