Српски Покрет Двери - Лого

Одржан Сабор Српског покрета Двери

На радном Сабору Српског покрета Двери, одржаном од 23-25. септембра у Ивањици, учешће је узело 150 делегата из градских и општинских организација Двери широм Србије. У оквиру тродневног саборовања уприличени су: политичка школа, обука за предстојеће локалне изборе и дверјанске спортске игре.

    Предавачи у Политичкој школи били су председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић, заменик председника Политичког савета др Владимир Димитријевић, интернационални секретар др Андреј Митић и организациони секретар Зоран Павловић. 

Извршни одбор је приредио комплетна упутства за припрему локалних избора 2024. године и одржао обуку на ову тему, а одржане су и обуке о посланичком и одборничком раду, као и о политичком раду на друштвеним мрежама. У неформалном делу Сабора одржане су и традиционалне дверјанске спортске игре. Посебан значај Сабору дало је учешће Омладине Покрета. На крају радног дела Сабора усвојен је следећи Проглас:

   Српски покрет Двери пружа искрену и максималну подршку „Прогласу за окупљање у одбрани Косова и Метохије“ групе од 50 истакнутих српских интелектуалаца да дође до обједињавања свих родољубивих снага у један заједнички национални фронт за одбрану и очување Косова и Метохије у саставу Србије. Изражавамо пуну спремност да будемо део тог заједничког подухвата и сарађујемо са свим другим политичким странкама, нестраначким удружењима и појединцима којима је стало до поштовања Устава Србије и Резолуције 12 44 СБ. Сви који су против признања лажне државе Косово, који се противе било каквој подели јужне српске покрајине и притисцима из западних центара моћи који иду у правцу нашег прихватања да лажна држава Косово уђе у међународне организације, а пре свега УН — треба да буду део јединственог патриотског блока. Само један овакав српски државотворни блок може, уз помоћ и подршку Српске православне цркве, спречити било какву предају Косова и Метохије и угрожавање српских националних и државних интереса. Формирање једног оваквог заједничког националног фронта гарантује да се нити једна власт у будућности не сме усудити да потпише било какав вид признања лажне косовске независности, без обзира на притиске и уцене који долазе из иностранства. Насупрот томе, једини прави циљ и задатак сваке будуће власти мора бити враћање Косова и Метохије у пуну уставно-правну надлежност државе Србије.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: