Сања Вујановић: Информер као систем вредности актуелне власти

Изнова, по ко зна који пут, режимски медији под контролом СНС су свој положај злоупотребили.

Док се већина становника Београда плаши за своје жене, мајке и ћерке, новинари Информера снимају емисију о осуђеном серијском силоватељу који је, по сопственом признању, последњих 30 година служио затворску казну за више дела силовања и у том временском периоду само 3 месеца био на слободи. Како смо сазнали из његове исповести, он сам тврди да је тренутно бескућник који живи по откључаним улазима зграда и на улици. Сам каже да је болестан и да му је у затвору било лепо.

Да ли нас сазнање да је један овакав човек на слободи уместо у некој институцији која би имала надзор над њим чини безбедним у Београду или не? Да ли је могуће да ће држава да чека да он поново направи неко зло како би реаговала? Зашто су новинари Информера снимили причу о серијском силоватељу као мученику?

Очигледно је да у Информеру не важе било какви медијски и етички кодекси, већ се све своди на сензационализам у коме се ни најмање не води рачуна о траумама жртава овог серијског силоватеља. Да у Србији владају закони, тзв. медији попут Информера би одавно били драстично кажњени и забрањени. То се нажалост није догодило јер је и више него јасно да власници таквих медија имају политичку заштиту Александра Вучића и његове власти.

Сања Вујановић

Члан Председништва Двери