Српски Покрет Двери - Лого
Search

Сања Вујановић: Најмањи број рођених беба од Другог светског рата јасан је показатељ потпуног краха популационе политике актуелне власти

Најтужнија вест са почетка нове 2024. године је та да се у Србији током 2023. године родило „најмање беба од Другог светског рата“, тачније рођено је само 60.813 беба. 

      Поређења ради, у 2022. години родило се 62.250 беба, што значи да је током прошле године рођено 1.437 беба мање него 2022. године, а што представља пад од 2,3%. У исто време нажалост, дакле у 2023. години, број умрлих у Републици Србији је био 97.098 становника. То значи да је број умрлих за чак 36.285 већи у односу на број новорођених и да смо само у прошлој години изгубили град величине Трстеника или Врбаса.

Иако се власт хвали мегаломанским пројектима попут „ЕХРО 2027“ или изградњом Националног стадиона, демографске прилике и трендови показују да на том стадиону кроз коју деценију неће имати ко да игра нити да гледа фудбалске утакмице. Ако томе додамо чињеницу да на десетине хиљада углавном младих људи сваке године напусти Србију, катастрофална демографска слика постаје још гора.

*Извор фотографије 2: pixabay

Српски покрет Двери је кроз свој програм породичне политике, али и кроз Препоруку Влади Србије о преусмеравању буџетских средстава на обнову породилишта, дао конкретне предлоге у циљу побољшања пронаталитетне политике, на шта је актуелна власт остала нема. Све то је резултирало потпуним крахом популационе политике Вучићевог режима, а далекосежне последице тог краха осетиће, нажалост, нико други до сама држава Србија.

Сања Вујановић 

Координатор кампање „Једна је мајка“ 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: