Српски Покрет Двери - Лого

Сања Вујановић: Срамна изјава Дарије Кисић

Изјава министарке за бригу о породици Дарије Кисић само још дубље зацртава идеју коју Српски покрет Двери жели да спроведе, а то је обнова свих породилишта у Србији и обезбеђивање много бољих услова у њима за труднице и породиље. 

     Не ради се овде о одговору на њену, пре свега срамну изјаву, већ о томе колико је кампања „Једна је мајка“ битна. Још скандалознија је чињеница да је госпођа Кисић лекар и професор на Медицинском факултету, а да притом сматра да нема ништа спорно у квалитету оброка у српским породилиштима који се састоје од комада хлеба, парчета саламе сумњивог квалитета и једног бареног јаја. Да је то исправно, ваљда би се такви оброци служили и у породилиштима у Немачкој, Грчкој, Шведској или Швајцарској, који изгледају као храна из хотела.

Због свега овога смо у Препоруци Влади Србије и предложили три конкретне и хитне мере које држава мора одмах применити:

  1. Да се у ребалансу буџета, без новог задуживања у иностранству, средства са раздела Министарства финансија (пројекат 5073 – 7.991.000.000 динара) у износу од 65 милиона евра преусмере у раздео Министарства здравља за изградњу и обнову породилишта у Србији;
  2. Да се планирана средства од укупно 850 милиона евра за изградњу Националног фудбалског стадиона и Центра за специјалне изложбе у будућим буџетима усмере на изградњу Центра за наталитет и даље подизање капацитета и услова у српским породилиштима, као и на програме унапређења репродуктивних капацитета становништва и одгајања деце;
  3. Да се у буџету за 2024. годину планирају средства за обнову свих породилишта, подизање кадровских капацитета у породилиштима, за исхрану трудница, за постпарталну негу и помоћ за све породиље у Србији.

 

Ми ћемо и даље кроз кампању „Једна је мајка“ да се боримо свим расположивим средствима да побољшамо стање у нашим породилиштима, јер оно показује стање у држави, а решење овог проблема представља питање опстанка нашег народа.

Сања Вујановић 

Члан Председништва Двери
Координатор кампање „Једна је мајка“ 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: