Српски Покрет Двери - Лого

Сања Вујановић: Зауставите насиље!

Србија у великој жалости данас обележава Национални дан сећања на жене жртве насиља проглашен у знак сећања на 18. мај 2015. године, када је у породичном насиљу за 3 дана у Републици Србији убијено седам жена. У последњих десет година, у породичном насиљу страдало је око 300 жена, мајки, сестара и то је огроман пораз за сваког грађанина и друштво у целини. 

     Серија трагичних догађаја и насиља опомиње нас да није учињено довољно, а податак да је ове године страдало седамнаест жена и девојака у породичном насиљу указује да се трендови погоршавају. Закон о спречавању насиља у породици се не спроводи, а институције система потпуно су заказале – од вртића у Оџацима, преко школа, медија, до председника Републике Србије и нигде више нема сигурног места.

Најстрашније последице трпи управо породица и најчешће страдају најрањивији – жене и деца.

Апелујемо на сваког појединца да у овим тешким временима радимо заједно на стрпљењу, солидарности, љубави и нултој толеранцији на било какав вид насиља. Од институција захтевамо максималну одговорност, ангажовање стручњака и пооштравање мера надзора и казни за све насилнике.

Српски покрет Двери поднео је низ законских иницијатива за смањење насиља у друштву, али скупштинска већина маргинализује и политизује овај проблем што је и довело до стравичне ескалације насиља у друштву.

Сања Вујановић 

Члан Председништва Двери

*Извор фотографије 2: pixabay 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: