Српски Покрет Двери - Лого
Search

Сања Вујановић: Зауставите насиље!

Србија у великој жалости данас обележава Национални дан сећања на жене жртве насиља проглашен у знак сећања на 18. мај 2015. године, када је у породичном насиљу за 3 дана у Републици Србији убијено седам жена. У последњих десет година, у породичном насиљу страдало је око 300 жена, мајки, сестара и то је огроман пораз за сваког грађанина и друштво у целини. 

     Серија трагичних догађаја и насиља опомиње нас да није учињено довољно, а податак да је ове године страдало седамнаест жена и девојака у породичном насиљу указује да се трендови погоршавају. Закон о спречавању насиља у породици се не спроводи, а институције система потпуно су заказале – од вртића у Оџацима, преко школа, медија, до председника Републике Србије и нигде више нема сигурног места.

Најстрашније последице трпи управо породица и најчешће страдају најрањивији – жене и деца.

Апелујемо на сваког појединца да у овим тешким временима радимо заједно на стрпљењу, солидарности, љубави и нултој толеранцији на било какав вид насиља. Од институција захтевамо максималну одговорност, ангажовање стручњака и пооштравање мера надзора и казни за све насилнике.

Српски покрет Двери поднео је низ законских иницијатива за смањење насиља у друштву, али скупштинска већина маргинализује и политизује овај проблем што је и довело до стравичне ескалације насиља у друштву.

Сања Вујановић 

Члан Председништва Двери

*Извор фотографије 2: pixabay 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: