Српски Покрет Двери - Лого

Савет Двери за образовање: Подржавамо захтеве просветних радника

Српски покрет ДВЕРИ апсолутно подржава захтеве изнете на јучерашњем протесту који су организовала три репрезентативна синдиката просвете! Просветни радници, ни статусно ни материјално, немају положај у друштву какав заслужују.

    Очигледно је да актуелну Вучићеву власт не интересује у каквом положају се налазе просветни радници у Србији. О томе говори и чињеница да они све више напуштају професију којом се баве и одлазе да раде друге послове или, као и лекари, у иностранство. А какав је материјални положај наставника и професора, најбоље говори чињеница да је њихова плата мања од потрошачке корпе у Србији.

Трагедија јесте у томе да држава не препознаје да су просветни радници ти који уче будуће нараштаје и од којих зависи образовање најмлађе популације. Међутим, шта друго очекивати од власти једне државе, када је управо она највећи подстрекивач купљених диплома и доктората, а такви људи су данас на највишим државним функцијама.

Српски покрет ДВЕРИ нуди другачије решење. Ми гарантујемо враћање друштвеног статуса просветним радницима какав заслужују и како би свако јутро одлазили задовољни на посао, а не да то чине само зато што морају. Јер сви учитељи, наставници и професори су, пре свега, изабрали овај позив зато што га воле и зато што желе да преносе знање на будуће генерације.

Савет за образовање и науку Српског покрета ДВЕРИ

*Извор фотографије: Н1/Филип Лукић

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: