Српски Покрет Двери - Лого

Савет Двери за здравство: У подрумима зграда нема услова за медицинске интервенције

Савет за здравство Српског покрета Двери најоштрије осуђује формирање вакциналног пункта у подрумским просторијама Клуба студената технике, популарног КСТ-а.

    Познато је одавно да у Србији подземље озбиљно конкурише приземљу у многим друштвеним активностима и областима. У подземљу постоји оно што у Србији иначе не постоји, а то је „здрава“ конкуренција. Партијска припадност ту доноси минималну предност, коју дарвинистички принципи брзо отопе. Зато и не чуди да српско подземље бележи много боље резултате у многим областима, а посебно у економији. О квалитету живота да не говоримо. Из овог разлога не чуди да се бројни актери приземне Србије често и радо спуштају спрат-два ниже.

Али ово што се десило студентима техничких наука по много чему превазилази све до сада виђено током пандемије. Вакцинални пункт у подземљу је ипак оригиналан допринос српског, и то не само здравственог, система светској медицинској баштини. Загушљиве подрумске просторије легендарног КСТ-а ни уз максималну импровизацију не испуњавају минималне услове за извођење било какве медицинске интервенције, па ни вакцинације. Иако су студенти најздравији део популације, створени су сви услови да код циркулаторно лабилнијих особа дође до кардиоваскуларног колапса који се не може олако тумачити прескакањем доручка и сличним небулозама. Да не говоримо шта би се десило у случају озбиљне алергијске реакције која би захтевала транспорт из подрумских просторија. Надамо се да ће надлежна здравствена и санитарна инспекцијска тела схватити о чему се ради и хитно обуставити ово коцкање са здрављем највиталнијег дела нашег становништва.

Ректор БУ, који је промотер оваквих вакциналних пунктова на факултетима, подржао је одлуку Медицинског факултета који је још јесенас увео обавезну потврду о вакцинацији и нечувеним уценама угрозио слободу избора студената медицине. Тек да се зна да је јануарски испитни рок на Медицинском факултету суспендован, што је незабележено до сада, и то због масовног оболевања студената и поготово наставног кадра.

Савет за здравство Српског покрета Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: