Српски Покрет Двери - Лого

Савет омладине Двери: Останак младих у Србији је предуслов њеног опстанка

Обележавање Међународног дана младих ове године остаје у сенци тектонских промена на светском нивоу. А у Србији, он остаје у сенци десетогодишње небриге и непромењеног односа према младима од стране актуелне власти.

    Резултат тога је – десетине хиљада младих који су, у највећој мери, трајно напустили Србију. Отишли су у потрази за бољим и сигурнијим животом, али и због партократије, корупције, негативне селекције, таблоидизације и криминализације друштва. Слична је ситуација и са младима који су остали у земљи, јер огроман број њих такође намерава да своју будућност гради далеко од отаџбине. Демагошки пројекти актуелног режима попут „Моја прва плата“, подела 100 евра пре и после избора, као и потпуна фарса звана „академија младих лидера“ владајуће странке, нису и неће решити акутне проблеме: неусклађеност образовног система са привредом, и даље високу незапосленост младих, као и немогућност стамбеног осамостаљења и покретања сопственог бизниса. Степен незаинтересованости код младих за друштвено-политички активизам и даље је веома висок и готово да се не мења из године у годину, што одговара једино онима који не желе промену система.

Управо из свега наведеног, порука нашим вршњацима и свим младим људима у Србији је: промене можемо донети само ми. Нови, млади и неукаљани у политичком блату. Ми који имамо праве факултетске дипломе, знање и способности да уредимо нашу земљу у којој ћемо желети да живимо, радимо, стварамо и уживамо у свим њеним богатствима. Ми који искрено волимо Србију и гнушамо се лажних патриота и профитера који су нас и довели у тренутну катастрофалну ситуацију.

„Младост је срећна јер за њу постоји будућност“, речи су чувеног руског књижевника Николаја Гогоља. Наш циљ је Србија у којој ће млади имати будућност какву заслужују.

Срећан вам Међународни дан младих!

Савет омладине Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: