Савет жена Двери: Члан СНС физички напао нашу чланицу

Недељни референдум је, и поред медијског мрака, притисака на бираче, недемократске атмосфере у читавом друштву, са неколико хиљада пријављених нерегуларности на бирачким местима, успео да зада озбиљан ударац власти. Народ је и у таквим околностима увидео значај изласка на рефрендум у циљу очувања Устава као најважнијег правног акта једне суверене државе и већински заокружио НЕ. Власт на челу са Александром Вучићем се понела управо онако како се од једне недемократксе и криминализоване власти и може очекивати, а то је непризнавање изборне воље већине изашлих грађана и проглашавање резултата који су у супротности са чињеничним стањем.

До озбиљног кршења процедура самог процеса, али и осталих кршења закона дошло је и на бирачком месту Љубић Кеј у Чачку. Представник Двери на том бирачком месту била је цењена професорка у пензији Радмила Живковић, која је од самог доласка на бирачко место доживела низ непријатности од осталих чланова референдумског одбора делегираних у име владајућих странака.

Све је кулминирало када је госпођи Живковић, која је указивала на низ неправилности, упућена директна претња од стране једног члана референдумског одбора речима „Шта ће се десити ако овде сломијете ногу? Неће Вам доћи Бошко да Вас подигне.“ До врхунца бахатости и обести чланова референдумског одбора из владајућих странака дошло је у тренутку када је госпођа Живковић желела да фотографише записник, што је нарочито разљутило Илка Иконића, директора школе „Вук Караџић“ и председника комисије, који је том приликом ударио по руци госпођу Живковић.

Савет жена Двери оштро осуђује овај чин насиља над нашим чланом и захтева од надлежних да хитно испитају детаље случаја и стану у одбрану грађана ове земље. Изражавамо захвалност нашем храбром саборцу Радмили Живковић, која је на достојанствен начин штитила сувереност грађана Србије бранећи њихову изборну вољу. Користимо прилику да упутимо изразе захвалности и осталим женама које су на својим изборним местима у недељу 16.1.2022. браниле и одбраниле Устав Србије. На нама је, као грађанима и политичким организацијама, да одбранимо већинско НЕ промени Устава које је народ изрекао у недељу.

Савет жена Двери

Share on whatsapp