Српски Покрет Двери - Лого
Search

Савез Двери-Заветници будућност српске политике

Данас је у Београду озваничен почетак великог националног окупљања на иницијативу Српског покрета Двери, Српске странке Заветници и емнинентних српских интелектуалаца. Том приликом, јавности су се обратили Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници, Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери и проф. др Милош Ковић.

Милица Ђурђевић Стаменковски: Српски државотворни блок позива на национално окупљање, креће нови српски политички талас

Народу Србије, српском народу у региону и расејању и српској јавности уопште, желимо данас да дамо на знање, да је озваничено формирање српског државотворног блока. А основна визија српског државотворног блока је национално окупљање. Зато желим да вас обавестим да је овим савезом и формално почело велико национално окупљање патриотских снага Србије. Србија је данас земља специфичног статуса и положаја. Њен суверенитет и спољна политика су готово предати Европској унији, а да апсурд буде потпун – Србија још увек није чланица ЕУ нити је извесно да ће то икада и бити. У преводу, о нама се одлучује тамо где нас нема. О нашој политици одлучују они који нас не желе, али који рачунају на нас, на наше ресурсе, могућности и послушност. Привредни потенцијали Србије доведени су у зависан положај, због чега нам се поручује, да и од најмањег ветра са запада, наше економске гране треба да се тресу од страха. Над српским природним богатствима надвијају се сенке сумњивих иностраних фирми, па је народ у неким местима по Србији дословце доведен у ситуацију да се бори за земљу, воду, ваздух и шуме. Образовни систем али и читав вредности поредак изложен је разним утицајима либералне декаденције чији је центар у Бриселу. Срби на Косову и Метохији данас су најугроженија етничка група у Европи, због терора параполицијске хунте коју предводи Аљбин Курти. Срби у Републици Српској на жестоком су удару владајућих структура из Немачке, док се Србима у Црној Гори са истих адреса поново онемогућава да учествују у процесу одлучивања.  Да је спољна политика Србије доживела пораз, посредно је признато и са највиших државних нивоа Србије. За то време, медији одани режиму СНС – СПС, укидају дијалог са грађанима и опозицијом, и упорно инсистирају на обрасцу пропаганде који је користио Мило Ђукановић, а према којем се држава поистовећује са једном политичком странком или једним владаром. Због свега тога, данас проглашавамо општу политичку мобилизацију свих државотворних и патриотских снага. У име српског државотворног блока који чине Српска странка Заветници, Српски покрет Двери и угледни српски интелектуалци, упућујем позив на национално окупљање коалицији НАДА коју чине Нови ДСС и Покрет за обнову Краљевине Србије, али и другим политички сродним организацијама у парламенту и ван њега. 

Милица Ђурђевић Стаменковски – председник Српске странке Заветници

 

Верујемо да је национално окупљање највиши израз националне одговорности према изазовима државе и потребама народа. Политичка криза изнутра, и политички потисак споља налажу формирање широког политичког фронта за одбрану и спас Србије. Удружене државотворне снаге су једине које могу покренути националну обнову и вратити суверенитет у руке народа. Сви они који се залажу за одбрану територијалног интегритета државе, одбацивање бриселског ултиматума, преиспитивање штетних споразума са ЕУ, сви који желе обнову традиционалног система вредности, посебно у сектору образовања, јачање домаће привреде, очување природних ресурса од штетних приватизација, као и за права Срба у региону, а желе промену власти, идејно припадају орбити националног окупљања. Национално окупљање није само још један пуки, предизборни опозициони одговор на власт, већ је и одговор на други пол опозиције који је дуго времена оптерећен превеликим утицајем званичног Брисела и Берлина. Зато данас можемо да констатујемо, да алтернатива овој власти више није бриселска, већ аутентична српска опозиција. Време је за смену генерација и нови српски политички талас.

Бошко Обрадовић: Данас и овде у престоном српском граду Београду покрећемо оно о чему су генерације српских родољуба сањале деценијама, а то је укрупњавање и уједињавање српских патриота у заједнички политички блок. Поштујући српску историју стварамо српску будућност. Данашњим проглашењем предизборне сарадње између Српског покрета Двери и Српске странке Заветници званично започиње не само национално окупљање свих патриотских и државотворних опозиционих снага које смо најавили већ и нова ера на српској политичкој сцени. Уз подршку најистакнутијих српских интелектуалаца овај савез Заветници-Двери представља не само најјачу политичку снагу на десној страни политичког спектра већ и будућност српске политике. Већ самим чином формирања овог државотворног блока патриотске опозиције добили смо другу најјачу политичку опцију у држави, која постаје озбиљна конкуренција и алтернатива владајућој СНС и СПС и која ће пресудно утицати на формирање будуће власти на свим нивоима.

То и јесте наш циљ: да наша суверенистичка политика победи, а то је политика очувања традиције, породице, нације и државе, као и политика подршке домаћем економском интересу, домаћем привреднику и пољопривреднику. Све што је домаће иде у први план, а интереси странаца у други план. Време је за национално јединство, за Србију пре и изнад свега! Победићемо, сачуваћемо породицу, народ и државу! Одбранићемо Косово и Метохију у саставу Србије! Одбранићемо Републику Српску, домаћу привреду, српско село и сељака, нашу животну средину, и пружити безбедност свој деци и свим грађанима Србије.

Ми то можемо, заједно и сложно. Ни бивши ни садашњи режим! Ми смо снага коју је Србија чекала! Позивамо и друге парламентарне политичке странке, родољубива удружења и појединце да нам се придруже. Национално окупљање отворено је за све којима је Србија на првом месту, а то је преко 80% грађана Србије који мисле исто као и ми! Претње којима смо изложени унутра и споља су велике, али је сабирање и уједињење патриота решење за све! Данас крећемо тим путем – путем националног јединства, борбе и победе! Добро дошли у велико национално окупљање!

Проф. др Милош Ковић: Време је за окупљање оних који представљају убедљиву већину наших грађана. Ово је победничка опција. Сва истраживања јавног мњења показују да овај народ неће да тргује Косовом и Метохијом ради Европске уније, да хоће да сачува традиционалну породицу и да је против санкција Руској Федерацији.

 

проф. др Милош Ковић

Када се земља распарчава, када грађане ове земље, мислим на Србе на Косову и Метохији, гоне из дана у дан, као у доба најстрашнијих зулума, дахија, онда немамо права на поделе. Требамо бити сви заједно уједињени у једном блоку који ће спречити издају Косова и Метохије која је на делу. Време је за велику смену генерација у нашем јавном животу. Још увек овом земљом управљају људи из деведесетих. Ово су нови људи, они нису вршили власт до сада и зато – дајмо им шансу!

Инфослужба Двери 

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: