Српски Покрет Двери - Лого

Савовић: Има ли држава „план Б“ око претњи бомбама у школама?

Данас су у све основне и поједине средње школе у Србији стигле дојаве о постављеним бомбама, те се настава није одржала у преподневним часовима. С тога, намеће се као логично питање, има ли држава „план Б“ за решавање проблема са оваквим лажним дојавама, с обзиром да су оне све учесталије?

    Да ли иза лажних дојава о постављеним бомбама у школама стоји неко из иностранства како би вршио притисак на Србију у овим тешким геополитичким временима или се ради о болесним шалама појединаца, важно је питање. Али је много важније питање како ће држава Србија одговорити на те изазове. Посебно је то битно зато што ће за десет дана, тачније од 27. јуна, бити организовано полагање мале матуре у Србији. Шта ће се догодити ако и тада, као што се данас догодило, поново стигне дојава о подметнутим бомбама у све основне школе? Да ли ће ђаци у основним школама уопште моћи да полажу малу матуру? Да ли је ово данас била генерална проба за управо такав сценарио?

Све су ово питања са којима се суочавају и запослени у школама и деца и њихови родитељи. С обзиром да мала матура представља прекретницу у образовању деце, јер прелазе са основног на средњи ниво образовања у најосетљивијим годинама, захтевамо од државе да грађане Србије информише да ли има „план Б“ за решавање проблема са дојавама о подметнутим бомбама и да се сви као друштво припремимо и понесемо одговорно, као и да покушамо да мале матуранте, њихове родитеље и све запослене у образовању поштедимо још једног стреса.

Гордана Маринковић Савовић

Председник Савета Двери за образовање и науку

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: