Српски Покрет Двери - Лого

Савовић: Омогућити студентима редовно похађање наставе

Иако су отворени сви тржни центри, кафићи, спортске хале и у њима борави више стотина или хиљада људи, студенти на Београдском универзитету наставу не похађају редовно, већ онлајн. Знање будућих академаца мора бити један од приоритета државе и зато захтевамо да се студенти врате редовној настави у факултетским амфитеатрима и учионицама.

Не постоји здрава логика по којој су једино студенти претња по здравље у Србији и наставу похађају онлајн, док је са друге стране све отворено и ради несметано. У Србији су данас пуни тржни центри, кафићи, ресторани, кладионице, спортска дешавања у затвореном простору прати више хиљада грађана, а владајућа СНС на своје митинге доводи и више десетина хиљада људи. За све то време, актуелна власт као да једино кажњава будућност и памет ове државе, а то су студенти. Свако ко је провео иоле времена радећи у просвети зна да редовна и онлајн предавања не могу ни изблиза дати једнак квалитет знања. Можда би онлајн настава и била оправдана да епидемиолошке мере важе за све. Овако, када све ради несметано, онлајн настава нема никаквог смисла.

Захтевамо да се у нову 2022. годину уђе са редовном наставом на факултетима и да студентима буде омогућено да физички прате наставу како би на адекватан начин стицали знања и касније их примењивали у областима за које се школују.

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери
Председник Савета Двери за образовање и науку

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: