Српски Покрет Двери - Лого
Search

Савовић: Захтевамо одлуке у корист наставника и ђака, а не политичког рејтинга

Све више је заражених међу ученицима и наставницима, а у многим школама настава се једва изводи јер је немогуће наћи замене за све заражене наставнике који не раде. Из Синдиката просветних радника Ниша кажу да је, званично, само у том граду ван наставе више од 200 просветних радника и око 1000 ученика. Незванично, преко 20% наставног кадра не ради. Очигледно се ради о томе да министарство жели само да се настава одржи, без обзира да ли ће она бити изведена на квалитетан начин или не.

    Иако су просветни радници, као и ресорни синдикати указивали на ове, али и на многе друге проблеме, Mинистарство просвете је остајало глуво. Зато дајемо подршку Унији синдиката просветних радника Србије која тражи састанак са ресорним министром и хитно решавање овог, али и других проблема. Са друге стране, сходно подацима са терена, којима иначе почињу изјаве за медије министра Ружића, ситуација не да није забрињавајућа, него је задовољавајућа!

Поред низа нелогичних и показало се до сада погрешних одлука, чини се да је министарство на путу да донесе само још једну у низу таких. Бројна одељења увелико прелазе на онлајн, чим троје или више ђака буде заражено корона вирусом. Као што је случај од почетка пандемије, и тзв. Кризни штаб и Влада Србије водили су се искључиво популистичко-политичким мерама, а не здравственом ситуацијом.

Српски покрет Двери упозорава Министарство просвете да се не игра са ђацима и наставницима и да одлуке које буде донело иду у корист просветних радника и ученика, а не у корист дневно-политичког рејтинга, као што је до сада било. Забринути смо пре свега за здравље наставника и ученика, али и због дугорочних последица које ће овај експериментални начин рада у просвети оставити на генерације ученика.

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери
Председник Савета Двери за образовање и науку

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: