Српски Покрет Двери - Лого

Савовић: Захтевамо одлуке у корист наставника и ђака, а не политичког рејтинга

Све више је заражених међу ученицима и наставницима, а у многим школама настава се једва изводи јер је немогуће наћи замене за све заражене наставнике који не раде. Из Синдиката просветних радника Ниша кажу да је, званично, само у том граду ван наставе више од 200 просветних радника и око 1000 ученика. Незванично, преко 20% наставног кадра не ради. Очигледно се ради о томе да министарство жели само да се настава одржи, без обзира да ли ће она бити изведена на квалитетан начин или не.

    Иако су просветни радници, као и ресорни синдикати указивали на ове, али и на многе друге проблеме, Mинистарство просвете је остајало глуво. Зато дајемо подршку Унији синдиката просветних радника Србије која тражи састанак са ресорним министром и хитно решавање овог, али и других проблема. Са друге стране, сходно подацима са терена, којима иначе почињу изјаве за медије министра Ружића, ситуација не да није забрињавајућа, него је задовољавајућа!

Поред низа нелогичних и показало се до сада погрешних одлука, чини се да је министарство на путу да донесе само још једну у низу таких. Бројна одељења увелико прелазе на онлајн, чим троје или више ђака буде заражено корона вирусом. Као што је случај од почетка пандемије, и тзв. Кризни штаб и Влада Србије водили су се искључиво популистичко-политичким мерама, а не здравственом ситуацијом.

Српски покрет Двери упозорава Министарство просвете да се не игра са ђацима и наставницима и да одлуке које буде донело иду у корист просветних радника и ученика, а не у корист дневно-политичког рејтинга, као што је до сада било. Забринути смо пре свега за здравље наставника и ученика, али и због дугорочних последица које ће овај експериментални начин рада у просвети оставити на генерације ученика.

Гордана Маринковић Савовић

Члан Председништва Двери
Председник Савета Двери за образовање и науку

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: