Српски Покрет Двери - Лого
Search

Сећамо се жртава агресије, а издају Косова и Метохије не дозвољавамо – Вучићу, оставка и ванредни избори!

Представници нишких одбора парламентарних странака државотворне опозиције из Ниша – Нове Демократске странке Србије, Српске странке Заветници, Покрета за обнову Краљевине Србије и Српског покрета Двери су на данас одржаној Конференцији за медије позвали грађане Ниша и све опозиционе странке у Нишу да се у петак 24. марта у 15 сати, на 24-ту годишњицу НАТО агресије, окупе испред Скупштине града Ниша како би одали пошту невино страдалим Нишлијама – жртвама НАТО бомбардовања, али и да би изразили своје одлучно неслагање са прихватањем тзв. француско-немачког споразума и његовом имплементацијом од стране председника Србије Александра Вучића, којим је признао државност лажне државе Косово. 

    Ниш и Нишлије и сви који су против неуставног споразума морају да устану и спрече ово и будуће комадање Србије. Од Александра Вучића тражимо оставку због кршења Устава и председничке заклетве на Уставу и Јеванђељу, а од власти хитно расписивање ванредних избора.

Позивајући Нишлије и представнике других опозиционих странака на сутрашњи скуп испред Скупштине града, медијима су се обратили представници нишких одбора државотворних парламентарних странака: народни посланик Тамара Миленковић Керковић, председник градске организације и потпредседник Српског покрета Двери, Слађана Милетић, потпредседник градског одбора и потпредседник Извршног одбора Нове Демократске странке Србије и Вили Хаџић, повереник за Нишавски округ Српске странке Заветници.

Народни посланик Тамара Миленковић Керковић: Наша држава Србија и наш великомученички град Ниш сутра 24. марта обележавају 24 године од почетка дивљачке НАТО агресије, злочина супротном међународном јавном праву и без одлуке Савета безбедности Уједињених нација. Сада, након 24 године, противуставно и без законских овлашћења председник Републике Александар Вучић најпре у Бриселу прихвата тзв. француско-немачки споразум, а заправо НАТО-ЕУ ултиматум, а потом у Охриду прихвата да имплементира Анексе тог споразума којим признаје суверенитет лажне државе Косово и потврђује елементе државности јужне српске покрајине Косова и Метохије, која чини 16% територије Републике Србије. Овакву издају националних интереса није се усудио да учини нико у историји Србије. Тиме је председник Републике Александар Вучић потврдио да је 17 земаља НАТО пакта са правом бомбардовало Србију, одрекао се свете српске земље за коју су гинули српски мученици, српски народ, српска деца и српски младићи. Овим је Александар Вучић окупирани Космет отео и од нас, и од наших предака и од наше деце, а све жртве учинио узалудним. Агресијом на Србију 1999. године НАТО је укинуо међународно јавно право. Сада, 24 године касније, вербалним актом домаће корумпиране и уцењене власти, погажени су Устав и закони Републике Србије, а Александар Вучић оправдао дивљачку агресију над Србијом, над нама Нишлијама и над невиним жртвама страдалим на пијаци и крај болница.

Актуелни режимм и Вучићеви медији покушавају да јавно мнење у Србији убеде да се није догодило ништа, да ништа није потписано и да режим издајом чува националне интересе. Као народни посланик, као потпредседник Српског покрета Двери и као професор међународног права, заједно са колегама из Српске странке Заветници и Новог ДСС са овог места позивам грађане Ниша и све друге опозиционе странке да се сутра, у петак 24. марта, на дан почетка бомбардовања Србије, окупимо на платоу испред Скупштине града у 15 сати и тражимо ОСТАВКУ Александра Вучића због акта издаје земље и кршења њене територијалне целовитости, а власт позивам да распише ванредне изборе. Нека на тим изборима кандидују политику коју спроводе и коју прекривају лажима о највећем привредном расту и највећем порасту животног стандарда, а заправо предају Косово и Метохију, Србе који тамо живе и наше светиње у руке лажне државе Косово.

Пре него што се Ниш и југ Србије пробуде на северу Велике Албаније, позивам Нишлије и све који се опозицијом називају да сутра у 15 сати буду овде. НЕ КАПИТУЛАЦИЈИ! ОСТАВКА ВУЧИЋУ! НА ИЗБОРЕ! 

Слађана Милетић: 24. марта пре 24 године, решили су да нам отму нашу светињу, нашу колевку, наше Косово. Много је крви проливено, многе мајке су заплакале, многе борбе су вођене да сачувамо нашу земљу од људи који су се дрзнули да узму што им не припада. А ти људи су исти људи са којима сада правимо споразуме. Убећују нас да им верујемо. Драге моје Нишлије, моји суграђани, немојте им веровати, пробудите се и придружитзе нам се у очувању целовитости наше земље. Издају не смемо дозволити!

Вили Хаџић: Свако коме је Косовски завет близак срцу, ко је свестан озбиљности догађаја којима присуствујемо, мора да се побуни, не сме да ћути! Обраћамо се родољубима које тишти неправда и који су забринути за нашу заједничку будућност: Не смете дозволити да вас успављују лажима да „ништа није потписано“! Ускоро ћете се уверити шта је истина! Тада нећете имати оправдања ни изговоре „нисмо знали“ јер смо вас на време упозорили!

ГрО Нова Демократска странка Србије Ниш
ГрО Покрет за обнову Краљевине Србије Ниш
ГрО Српска странка Заветници Ниш
ГрО Српски покрет Двери Ниш

Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде: 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: