Српски Покрет Двери - Лого
Search

Синоћ у Београду 20.000 људи поручило Вучићу: Не дамо Косово и Метохију!

Скуп под називом „Србија памти, брани, не да“ у организацији посланичких група Двери-Патриотски блок, коалиција НАДА и Заветници, почео је јуче у 18 сати на Платоу испред Храма Светог Саве, а завршен је испред зграде Председништва Србије говорима лидера парламентарних странака и учесника који су истакли да не прихватају француско-немачки предлог о Косову и Метохији. 

     Окупљенима се прво обратио историчар Милош Ковић који је изјавио да је ово српски свети скуп и да су се вечерас окупили да би, како је рекао, бранили државне границе наше отаџбине.

Лидер ПОКС-а Војислав Михаиловић поручио је да председник Србије, уколико пристане на европски план за Косово, мора да поднесе оставку и распише ванредне изборе.

„Ово је класична подвала. Сви добро знамо да ће на вратима ЕУ Србији бити постављена рампа, да мора да испуни још само два услова, а то је да и формално призна Републику Косово и да пристане на укидање Републике Српске“, рекао је Михаиловић.

Професор са Медицинског факултета на КиМ Александар Ћорац каже да је овај скуп организован да би се борили за Србију која ће бити достојна деце која ће доћи после нас и која се неће стидети онога што смо ми урадили.

„Само таква Србија гарант је српског народа, Србије слоге, Србије правде, Србије љубави, поносне земље у којој ће слободно шетати слободни људи. А такве Србије нема без Косова и Метохије“, поручује Ћорац.

На скупу је, у име организационог одбора Студентског протеста, говорио Стефан Симоновић, који је затражио да се прекине бриселски дијалог и да се преговори о Косову врате у Савет безбедности Уједињених нација.

Проф. др Ратко Ристић, проректор Београдског универзитета, је истакао да не може бити чланства за „Косово“ у међународним организацијама, већ се само може говорити о реинтеграцији одузете територије.

Председница српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски поручила је да је ово Србија која је увек говорила не ултиматумима и да председнику Србије поручује да и он то исто каже, јер се, како наглашава, овде српски народ пита.

„Позивамо председника да сутра у Охриду све одбије, цео француско-немачки ултиматум, сваки члан. То није споразум, то је издаја. У име целог српског националног бића, у име Србије која ће бранити Устав, у име предака и потомака кажем не ултиматуму, не капитулацији“, поручила је Ђурђевић Стаменковски.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић рекао је да је овај скуп сећање на мартовски погром на КиМ из 2004. године, као и 24. године од бомбардовања и прилика да се сетимо српских хероја од Косовског боја до Кошара и Паштрика.

„Зато смо ми вечерас овде, да пред сутрашњи Вучићев пут у Охрид пошаљемо јасну поруку да сутра у Охриду постоји само један пут државе Србије, а то је одбацивање француско-немачког споразума, одмах и у целости“, поручио је Обрадовић.
 
Скуп се завршио обраћањем председника Нове демократске странке Србије Милоша Јовановића, који је рекао да је француско-немачки план заправо споразум о стварању независног Косова, прављењу Велике Албаније и удару на Републику Српску.
 
Подесећамо да је више хиљада људи је због полицијске репресије било онемогућено да дође у Београд, јер су аутобуси и минибусеви са грађанима из целе Србије били заустављани и слати на ванредне техничке прегледе.

 

*Извор: Танјуг, Бета 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: