Српски Покрет Двери - Лого

Скандалозан буџет општине Аранђеловац – више новца за казне него за подршку деци и породицама

Скупштинска већина коју чине СНС и СПС у општини Аранђеловац изгласала је буџет општине који је најскандалознији и најлошији до сада. О томе најбоље говори податак да је за казне и пенале по налогу судова предвиђено издвајање од 25 милиона динара, а за подршку деци и породицама са децом само 23 милиона! 

   Целокупан буџет општине Аранђеловац за 2023. годину ће износити 2.121.406.500 динара, односно више од 18 милиона евра. Планирани минус у буџету износи 176 милиона динара, које општинска власт планира да покрије новим задуживањем. Тај минус је добрим делом настао због предизборног асфалтирања путева пред локалне изборе у Аранђеловцу ове године, за шта је издвојено преко 100 милиона динара. Апсолутно одсуство било какве визије развоја општине се најбоље огледа управо у поменутом издвајању 2 милиона динара више за разне казне које општина мора да плати у односу на издвајање за подршку деци и породицама! Двери, као породичан покрет, сматрају да је оваква одлука општинске власти скандалозна. Отуда ни не чуди чињеница да за 10 година власти СНС-а и СПС-а Аранђеловац има 4.500 становника мање.

Што се тиче капиталних пројеката, они представљају пуко преписивање из године у годину, а најбољи пример за то је поновно планирање изградње објекта за децу са сметњама у развоју. Иако је председник општине Бојан Радовић још пре четири године најавио завршетак тог објекта, он се планира у сваком буџету и за сада од тога нема ништа.

Због такве политике СНС је на општинским изборима ове године и добио 2.000 гласова мање него 2018. године, уз излазност од 4.000 бирача више на овогодишњим изборима на којима су изгубили 8 одборничких места и више немају апсолутну већину у општини Аранђеловац. Насупрот томе, Двери су ове године направиле свој најбољи резултат и заједно са Здравом Србијом освоје преко 8% гласова. На основу свега тога, сигурни смо да је ово последњи мандат СНС-а као власти у општини Аранђеловац, јер се само на тај начин може зауставити пропадање наше општине и коначно кренути у њен развој.

ОО Двери Аранђеловац 

*Извор фотографија: РТВ Сунце/Принтскрин 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: