Српски Покрет Двери - Лого
Search

Скандалозан буџет општине Аранђеловац – више новца за казне него за подршку деци и породицама

Скупштинска већина коју чине СНС и СПС у општини Аранђеловац изгласала је буџет општине који је најскандалознији и најлошији до сада. О томе најбоље говори податак да је за казне и пенале по налогу судова предвиђено издвајање од 25 милиона динара, а за подршку деци и породицама са децом само 23 милиона! 

   Целокупан буџет општине Аранђеловац за 2023. годину ће износити 2.121.406.500 динара, односно више од 18 милиона евра. Планирани минус у буџету износи 176 милиона динара, које општинска власт планира да покрије новим задуживањем. Тај минус је добрим делом настао због предизборног асфалтирања путева пред локалне изборе у Аранђеловцу ове године, за шта је издвојено преко 100 милиона динара. Апсолутно одсуство било какве визије развоја општине се најбоље огледа управо у поменутом издвајању 2 милиона динара више за разне казне које општина мора да плати у односу на издвајање за подршку деци и породицама! Двери, као породичан покрет, сматрају да је оваква одлука општинске власти скандалозна. Отуда ни не чуди чињеница да за 10 година власти СНС-а и СПС-а Аранђеловац има 4.500 становника мање.

Што се тиче капиталних пројеката, они представљају пуко преписивање из године у годину, а најбољи пример за то је поновно планирање изградње објекта за децу са сметњама у развоју. Иако је председник општине Бојан Радовић још пре четири године најавио завршетак тог објекта, он се планира у сваком буџету и за сада од тога нема ништа.

Због такве политике СНС је на општинским изборима ове године и добио 2.000 гласова мање него 2018. године, уз излазност од 4.000 бирача више на овогодишњим изборима на којима су изгубили 8 одборничких места и више немају апсолутну већину у општини Аранђеловац. Насупрот томе, Двери су ове године направиле свој најбољи резултат и заједно са Здравом Србијом освоје преко 8% гласова. На основу свега тога, сигурни смо да је ово последњи мандат СНС-а као власти у општини Аранђеловац, јер се само на тај начин може зауставити пропадање наше општине и коначно кренути у њен развој.

ОО Двери Аранђеловац 

*Извор фотографија: РТВ Сунце/Принтскрин 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: