Српски Покрет Двери - Лого
Search

Славиша Милетић: Затражен увид у бирачки списак града Лознице

У светлу недавних информација, које је потврдио министар Мартиновић, а које указују на значајну разлику од око 16.200 лица између Пописа 2022. и бирачког списка у граду Лозници, коалиција НЕЋЕМО РУДНИК У ЛОЗНИЦИ (ДВЕРИ – Нови ДСС – ПОКС) поднела је захтев надлежном Министарству за државну управу и локалну самоуправу за хитан увид у бирачки списак за подручје града Лознице.

      Поменута разлика је од суштинског значаја за интегритет изборног процеса, а основ је за велику забринутост у погледу регуларности избора ради очувања демократских принципа, транспарентности и поверења грађана у изборни систем, сматрамо неопходним предузети кораке ради утврђивања тачности и исправности бирачког списка.

Наша коалиција залаже се за фер и транспарентне изборе, па сматрамо да је право грађана да буду информисани о процесима који директно утичу на изборни резултат. Позивамо надлежне органе да поступе одговорно и омогуће увид у бирачки списак како бисмо отклонили све могуће сумње. Упутили смо и захтев посматрачкој мисији ОДИХР-а и наставићемо да делујемо у складу са законом и Уставом у тежњи да заштитимо интегритет изборног процеса, јер сматрамо да је то једини оправдани и легитимни начин изражавања народне воље, не желећи да грађанима пошаљемо поруку да постоји потреба за борбом нелегитимним средствима.

Славиша Милетић 

Председник градског одбора Српског покрета Двери у Лозници
0655026944

*Извор фотографије: Н1 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: