Српски Покрет Двери - Лого

Славиша Милетић: Затражен увид у бирачки списак града Лознице

У светлу недавних информација, које је потврдио министар Мартиновић, а које указују на значајну разлику од око 16.200 лица између Пописа 2022. и бирачког списка у граду Лозници, коалиција НЕЋЕМО РУДНИК У ЛОЗНИЦИ (ДВЕРИ – Нови ДСС – ПОКС) поднела је захтев надлежном Министарству за државну управу и локалну самоуправу за хитан увид у бирачки списак за подручје града Лознице.

      Поменута разлика је од суштинског значаја за интегритет изборног процеса, а основ је за велику забринутост у погледу регуларности избора ради очувања демократских принципа, транспарентности и поверења грађана у изборни систем, сматрамо неопходним предузети кораке ради утврђивања тачности и исправности бирачког списка.

Наша коалиција залаже се за фер и транспарентне изборе, па сматрамо да је право грађана да буду информисани о процесима који директно утичу на изборни резултат. Позивамо надлежне органе да поступе одговорно и омогуће увид у бирачки списак како бисмо отклонили све могуће сумње. Упутили смо и захтев посматрачкој мисији ОДИХР-а и наставићемо да делујемо у складу са законом и Уставом у тежњи да заштитимо интегритет изборног процеса, јер сматрамо да је то једини оправдани и легитимни начин изражавања народне воље, не желећи да грађанима пошаљемо поруку да постоји потреба за борбом нелегитимним средствима.

Славиша Милетић 

Председник градског одбора Српског покрета Двери у Лозници
0655026944

*Извор фотографије: Н1 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: