Српски Покрет Двери - Лого

Смањити порез на имовину грађана Београда

Реформисати „порески и непорески систем“

Порески систем у Србији није постављен на добрим основама, а није по мери ни наших, сада већ видно осиромашених грађана и привреде. Државни органи садашње власти, и оне претходне, већ годинама терет социјалне политике сваљују на привреду и грађане пореским и непорским наметима.

    Због огромних намета учесници приватног сектора све више прибегавају сивој зони и раду на црно, па тако и расте број грађана који ради без плаћених пореза и доприноса, тако и џава губи милионе евра. Неодговорна политика државних органа довела је скандалозне ситуације, тако да данас имамо више од 2.000 републичких, локалних и покрајинских намета.

Када Патриотски блок освоји власт у главном граду, одмах ћемо кренути у реформу пореза, такси и намета. Садашњи систем непореских дажбина, на свим нивоима, није ни довољно транспарентан, тако да грађани и привреда не знају шта, колико и коме плаћају. Иако се држава и град финансира из пореза грађана и привреде морамо знати како се тај новац распоређује, коме одлази и за шта се троши. Државни новци морају се равномерно распоредити, а тржишна утакмица и правила игре морају бити једнаки за све учеснике.

Патриотски блок за обнову краљевине Србије поштује пинципе тржишног привређивања, међутим, не можемо дозволити да врло често и надуване цене квадрата станова, које иду до 9000 еура по квадратном метру на београдском, најразвијенијем тржишту некретнина, утичу на висину пореза на имовину грађана, а и привреде. Скандалозна је чињеница да градске власти у Београду повећају порез на имовину стана или куће, скоро за дупло, када премине власник имовине. Изгубите вољену особу и још вам повећају порез! То ћемо одмах зауставити после 3. априла.

Коалиција покрета Двери и ПОКС-а залаже се за смањење пореза на имовинуу грађана у главном граду.

У данашње време глобализације и отуђења човека веома је важно да сачувамо традиционалне вредности, пре свега породицу као стуба сваког одговорног друштва и државе. Основа београдског изборног програма Патриотског блока јесте породица, унапређење и проширење породице. Зато ћемо се залагати и да се уведе нерадна недеља која ће бити посвећена управо породици и њеном просперитету и напретку.

Патриотски блок – Тим за Београд

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: