Српски покрет Двери: Циљ Националног окупљања је одбацивање француско-немачког ултиматума о признању лажне државе Косово

Најважнији задатак патриотске опозиције на следећим изборима је заустављање примене француско-немачког споразума о признању лажне државе Косово који је Александар Вучић прихватио у Бриселу и Охриду, а ових дана под притиском западних центара моћи изнова потврдио спремност на његову примену. Без обзира да ли ће парламентарне странке патриотске опозиције на изборе изаћи у једној или више колона, наша заједничка сарадња око одбацивања овог новог западног ултиматума је неупитна и пре и после избора.

Да нам је стало до ширег опозиционог сабирања државотворних и патриотских снага доказали смо формирањем Националног окупљања које чине Српски покрет Двери, Српска странка Заветници и група истакнутих српских интелектуалаца. Остајемо потпуно отворени за даље ширење Националног окупљања и укључење и других парламентарних и ванпарламентарних политичких странака, патриотских удружења и појединаца, о чему ћемо обавестити јавност у наредним данима.

Највећи српски национални и државни интерес у овом тренутку је заштита Устава и одбацивање француско-немачког ултиматума одмах и у целости. Смена актуелног режима је најбољи начин да дође до поништавања овог споразума. Позивамо све родољубиво оријентисане бираче да не дају глас онима у власти и опозицији који прихватају овај најновији западни ултиматум већ да се определе за оне из редова државотворног блока патриотске опозиције који су им најближи а који су против кршења Устава, француско-немачког ултиматума и предаје јужне српске покрајине.

Српски покрет Двери на састанку лидера патриотске опозиције заложио се заједнички наступ у једном изборној колони свих политичких снага које су против новог западног ултиматума и смену актуелне власти на свим нивоима. Колеге из коалиције НАДА позвале су се на истраживања јавног мњења по којима је боље да идемо у две колоне. Све друге спекулације које су се појавиле у јавности су измишљотине. Без обзира на ову чињеницу патриотска опозиција је показала пуно јединство у ономе што је најважније, а то је заједничка сарадња после избора у борби за очување КиМ у саставу Србије.

Инфослужба Двери