Српски Покрет Двери - Лого

Српски покрет Двери и Српски демократски савез потписали Споразум о заједничком деловању

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић и председник Српског демократског савеза (СДС) др Слободан Јанковић, потписали су данас Споразум о заједничком политичком деловању ове две организације (у даљем тексту Споразум). 

        У Споразуму се истиче да ДВЕРИ и СДС деле заједничке вредности у односу на већи број тема које се постављају као приоритетне у политичком животу Републике Србије (питање Косова и Метохије, породична политика, финансијско-економска политика, однос према ЕУ, однос према кризи у Украјини, однос према приватизационим процесима, однос према територијалном уређењу Републике Србије, правна држава и друге теме). Имајући у виду чињеницу да су у претходном периоду заједнички учествовали у бројним политичким акцијама, наведене политичке организације су изразиле спремност да потпишу Споразум о заједничком политичком деловању.

Даље се наводи да су обе организације сагласне да се заједничко деловање одвија на више различитих нивоа и облика деловања: заједничке конференције за медије, заједнички наступи у односу на суштинска државна питања, организовање заједничких трибина, уличних акција и заједничких саопштења. Такође, договорено је да Двери и СДС пружају међусобну помоћ у сваком облику политичког деловања.

Од посебног значаја, као део овог Споразума, је и постугнута сагласност о заједничком наступу на парламентарним, покрајинским, градским и општинским изборима. У том смислу, формираће се и заједнички правни тим и заједнички изборни штаб. 

Бошко Обрадовић је овом приликом истакао следеће: „Српски покрет Двери наставља са ширењем Патриотског блока који смо формирали пре прошлих избора и који чини више родољубивих удружења: Усправна Србија, Равногорски покрет, Нова снага Србије, Лекари и родитељи за науку и етику, Право на избор, Не дамо ђедовину, Глас народа, Пиротска нова снага и Покрет српске саборности. Сада смо јачи и за Српски демократски савез са којим смо данас потписали билатерални Споразум о заједничком политичком деловању. Ради се о политичкој организацији са којом сарађујемо већ дуже време, и са којом убудуће желимо још чвршћу и већу сарадњу. Били смо заједно увек када је држава била угрожена, када је актуелна власт доводила у питање националне и државне интересе, а данас је управо један такав нови моменат. У времену када трпимо нови западни ултиматум да признамо лажну државу Косово, уведемо санкције Русији и у Србији одржимо војне вежбе са НАТО пактом који нас је бомбардовао — време је за национално окупљање свих државотворних и патриотских снага у један заједнички национални фронт. Само на тај начин можемо спречити капитулацију и претварање Србије у колонију и депонију ЕУ и НАТО.“

Др Слободан Јанковић је рекао: „Српски покрет Двери од свог оснивања гаји један саборни дух, тај дух краси и Српски демократски савез, дух савеза као што то и само име каже. Теме које нас занимају, начини решавања проблема са којима се суочава наша држава, наше друштво и наш народ су оно што нас је повезало. Ми сарађујемо већ неко време и кроз борбу која се односи на очување територијалног интегритета и кроз борбу за правну државу, борбу за поштовање и очување Устава Републике Србије, а наравно оно што нас повезује јесте и борба против рака који разједа наше друштво, а то је једна неправда из које проистичу корупција, напредовање мимо заслуга, крађа јавног добра и крађа државе. Круна свега је одрбана Косова и Метохије, наше Свете земље, а борба за Косово и Метохију подразумева све ово што сам рекао. Увидели смо да управо Српски покрет Двери и Бошко Обрадовић заиста искрено наступају у свом деловању, искрено позивају на окупљање, сабирање и савез свих државотворних и родољубивих снага. Победи следи, следи Васкрсење, а да би уследило Васкрсење морамо да будемо будни, морамо да будемо делатни, морамо да радимо.“

 

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: