Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери-Патриотски блок: Хоће ли Србија напокон реаговати на градњу албанских база на северу Косова и Метохије?

Недопустиво је да руководство Републике Србије не реагује на отимање имања Срба на северу Косова и Метохије у општини Зубин Поток од стране сепаратистичких власти лажне државе Косово и да нема никакву контрамеру у циљу очувања безбедности наших сународника.

     Пре неколико месеци је кренула узурпација имања Срба на северу Косова и Метохије од стране припадника тзв. косовске полиције и грађевинских фирми који тамо изводе радове на отетој земљи, у циљу изградње нелегалних војних објеката за војску и специјалну полицију лажне државе Косово.

Од тада до данас Влада Републике Србије није покренула ниједну иницијативу да се спречи бесправно отимање земљишта нашим сународницима, који су у великом страху због свега тога јер не осећају заштиту институција државе Србије.

Који је онда смисао учешћа тзв. Српске листе у институцијама лажне државе Косово када се на овако безочан начин отимају приватна имања без икаквих правних последица? Зашто тзв. Српска листа још увек седи у Куртијевој власти? Шта наши сународници могу у блиској будућности да очекују од Приштине? Упад у куће и хапшење Срба?

Српски покрет Двери-Патриотски блок тражи хитну реакцију председника и Владе Србије која мора бити усмерена и према УНМИК-у и према лажним институцијама у Приштини. Ћутање на овакве ствари ће сигурно у блиској будућности довести до тоталне окупације севера Косова и Метохије и могућег новог погрома српских житеља.

Актуелна власт хитно мора да захтева ванредну седницу СБ УН на ову тему, јер је ово кршење Резолуције 12 44 и свих досадашњих договора са НАТО пактом. Такође, захтевати и повратак до 1000 припадника нашег државног особља на КиМ, што нам гарантује Резолуција 12 44.

Бошко Обрадовић, Српски покрет Двери
Предраг Богићевић, Равногорски покрет
Драган Добрашиновић, Усправна Србија
Никола Маленчић, Нова снага Србије
Братислав Симовић, Не дамо ђедовину
др Борислав Антонијевић, Лекари и родитељи за науку и етику
проф. др Ђорђе Чантрак

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: