Српски покрет Двери: Подршка протестима против насиља и власти у Србији

Српски покрет Двери пружа подршку свим организованим протестима против насиља и власти који су најављени у наредних седам дана у Србији: од Зајечара и Чачка у петак, преко Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца и свих других градова у којима ће протести бити организовани у суботу, до Видовданског народног хода у Београду у недељу. Такође, пружамо пуну подршку протесту „ДОСТА С ТЕРОРОМ НАД СРБИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ”, који на Видовдан у Београду организује Покрет за одбрану КиМ. Очито да је блокада институција и саобраћајница једини начин да власт испуни оправдане захтеве грађана за сменом одговорних за масовне злочине и урушавање система вредности у нашем друштву, као и да реагује по питању заштите Срба на КиМ.

Сматрамо да у овим судбоносним данима, када наш народ на северу КиМ трпи терор и прогон сеператистичких власти у Приштини, сви и на свим протестима треба да покажемо солидарност са Србима на КиМ. Ако је КиМ саставни део Србије, а јесте по свим домаћим и међународним правним актима, онда на протестима „Србија против насиља” морамо указати и на насиље над Србима на КиМ и позвати на заустављање албанског терора и пуштање свих до сада ухапшених Срба.

С обзиром да власт игнорише и не испуњава захтеве са свенародних протеста, сматрамо да је време да се затражи оставка председника Републике и комплетне Владе Србије, да се формира прелазна Влада и у наредних 6-12 месеци иде на ванредне изборе на свим нивоима. То је једино разумно, мирно и демократско решење актуелне политичке кризе. „Вучићу, одлази!” је иначе једино што се скандира на свим протестима. Зато послушајмо глас народа на улицама и преусмеримо циљ наше борбе на одговорност оних који спречавају испуњење досадашњих захтева са протеста и коче било какве суштинске промене у Србији после ужасних трагедија од 3. и 4. маја ове године.

Позивамо чланове и присталице Српског покрета Двери, као и других чланица Патриотског блока, да се прикључе овим протестима без страначких обележја, већ под српском заставом и поруком „Вучићу, одлази!”.

Инфослужба Двери

*Извор фотографије протеста: ФоНет/Милица Вучковић