Српски Покрет Двери - Лого

Српски покрет Двери: Подршка протестима против насиља и власти у Србији

Српски покрет Двери пружа подршку свим организованим протестима против насиља и власти који су најављени у наредних седам дана у Србији: од Зајечара и Чачка у петак, преко Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца и свих других градова у којима ће протести бити организовани у суботу, до Видовданског народног хода у Београду у недељу. Такође, пружамо пуну подршку протесту „ДОСТА С ТЕРОРОМ НАД СРБИМА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ”, који на Видовдан у Београду организује Покрет за одбрану КиМ. Очито да је блокада институција и саобраћајница једини начин да власт испуни оправдане захтеве грађана за сменом одговорних за масовне злочине и урушавање система вредности у нашем друштву, као и да реагује по питању заштите Срба на КиМ. 

     Сматрамо да у овим судбоносним данима, када наш народ на северу КиМ трпи терор и прогон сеператистичких власти у Приштини, сви и на свим протестима треба да покажемо солидарност са Србима на КиМ. Ако је КиМ саставни део Србије, а јесте по свим домаћим и међународним правним актима, онда на протестима „Србија против насиља” морамо указати и на насиље над Србима на КиМ и позвати на заустављање албанског терора и пуштање свих до сада ухапшених Срба.

С обзиром да власт игнорише и не испуњава захтеве са свенародних протеста, сматрамо да је време да се затражи оставка председника Републике и комплетне Владе Србије, да се формира прелазна Влада и у наредних 6-12 месеци иде на ванредне изборе на свим нивоима. То је једино разумно, мирно и демократско решење актуелне политичке кризе. „Вучићу, одлази!” је иначе једино што се скандира на свим протестима. Зато послушајмо глас народа на улицама и преусмеримо циљ наше борбе на одговорност оних који спречавају испуњење досадашњих захтева са протеста и коче било какве суштинске промене у Србији после ужасних трагедија од 3. и 4. маја ове године.

Позивамо чланове и присталице Српског покрета Двери, као и других чланица Патриотског блока, да се прикључе овим протестима без страначких обележја, већ под српском заставом и поруком „Вучићу, одлази!”.

Инфослужба Двери 

*Извор фотографије протеста: ФоНет/Милица Вучковић 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: