Српски Покрет Двери - Лого

Српски покрет Двери против пет нових законских измена

ГРУБО КРШЕЊЕ СПОРАЗУМА

Правни тим Српског покрета Двери утврдио је да је владајући режим предложио пет законских измена које нису предвиђене и грубо крше „Споразумом о унапређењу услова за одржавање избора”. То су:

  1. Укидање жреба за редослед на листи председничких кандидата.
  2. Смањење финансијских средстава која су до сада следовала из државног буџета свим председничким кандидатима у првом кругу председничких избора са 50 на 35%.
  3. Скраћење рока за предају изборних листи на изборима са 15 на 20 дана пре избора.
  4. Давање могућности да један бирач може да подржи више изборних листи.
  5. Обавеза да на штампаном предизборном материјалу стоји име штампарије која га је штампала.

 

Представник Српског покрета Двери у Контролном телу гласаће против ових додатно предложених законских измена које се не налазе у тексту првобитно потписаног Споразума између власти и опозиције. Истовремено, тражићемо обједињено расписивање избора на свим нивоима и истовремено скупљање потписа о истом трошку. Сматрамо потпуно некоректним и нефункционалним посебно одвојено расписивање избора за републички и локални ниво 15. фебруара од председничких избора 2. марта јер је непотребно остављен размак од 15 дана. Логично би било да су одвојени термини ових избора. Исто тако, треба у истом дану расписати изборе на свим нивоима како би сви изборни актери добили могућност да истовремено скупљају потписе за кандидатуре на свим нивоима о истом трошку, а не да то морају да чине два пута.

Инфослужба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: