Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери: Тражимо округли сто власти и опозиције и прелазну, техничку Владу

Уместо организације контрамитинга од стране власти и даљих подела и сукоба у нашем друштву, предлажемо да се хитно приступи организацији округлог стола власти и опозиције у Народној скупштини на тему ванредних избора на свим нивоима и формирања прелазне, техничке Владе до тада. 

      Јасно је да је опстанак актуелне Владе Србије на челу са Аном Брнабић неодржив и да она мора поднети оставку због објективне одговорности за трагедије које су се догодиле и одсуство превенције насиља у нашем друштву. Такође, тражимо оставку повереника за равноправност Бранкице Јанковић и одговорност свих до сада надлежних у извршној власти од бившег потпредседника Владе Зоране Михајловић до актуелног министра културе Маје Гојковић јер нису урадили ништа на спречавању раста насиља над женама у протеклом периоду.

Предлажемо да се на округлом столу власти и опозиције у Народној скупштини најпре дефинишу тачни термини избора у наредних годину дана, а да се потом договори прелазна, техничка Влада која ће ослободити медије и обезбедити поштене изборе, као и да се договоре заједничке конкретне мере за хитне реформе у сфери медија и образовања у циљу превенције насиља у нашем друштву. Сматрамо да би један овакав округли сто и договор кључних политичких актера смањио поделе и тензије у нашем друштву и усмерио пажњу на решавање најболнијих актуелних друштвених проблема. Услов за успех ове идеје је и отказивање контрамитинга 26. маја у Београду којим се само продубљује садашња политичка криза и ствара друштвени раздор.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: