Српски Покрет Двери - Лого

Српски покрет Двери: Тражимо округли сто власти и опозиције и прелазну, техничку Владу

Уместо организације контрамитинга од стране власти и даљих подела и сукоба у нашем друштву, предлажемо да се хитно приступи организацији округлог стола власти и опозиције у Народној скупштини на тему ванредних избора на свим нивоима и формирања прелазне, техничке Владе до тада. 

      Јасно је да је опстанак актуелне Владе Србије на челу са Аном Брнабић неодржив и да она мора поднети оставку због објективне одговорности за трагедије које су се догодиле и одсуство превенције насиља у нашем друштву. Такође, тражимо оставку повереника за равноправност Бранкице Јанковић и одговорност свих до сада надлежних у извршној власти од бившег потпредседника Владе Зоране Михајловић до актуелног министра културе Маје Гојковић јер нису урадили ништа на спречавању раста насиља над женама у протеклом периоду.

Предлажемо да се на округлом столу власти и опозиције у Народној скупштини најпре дефинишу тачни термини избора у наредних годину дана, а да се потом договори прелазна, техничка Влада која ће ослободити медије и обезбедити поштене изборе, као и да се договоре заједничке конкретне мере за хитне реформе у сфери медија и образовања у циљу превенције насиља у нашем друштву. Сматрамо да би један овакав округли сто и договор кључних политичких актера смањио поделе и тензије у нашем друштву и усмерио пажњу на решавање најболнијих актуелних друштвених проблема. Услов за успех ове идеје је и отказивање контрамитинга 26. маја у Београду којим се само продубљује садашња политичка криза и ствара друштвени раздор.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: