Српски Покрет Двери - Лого

Српски покрет Двери у посети бугарском парламенту на позив партије „Препород“

У име Српског покрета Двери, интернационални секретар др Андреј Митић борави у званичној посети Народној скупштини Републике Бугарске, на позив председника Бугарске партије „Препород“ (Взраждане), др Костадина Костадинова.

На пријему у посланичком клубу „Препорода“ обављен је билатерални разговор са делегацијом „Препорода“ коју су чинили председник др Костадин Костадинов, народни посланици Ангел Георгиев и Ивелин Парванов и интернационални секретар Тамаш Јуно-Секереш.

У разговору је изражена снажна жеља председника Костадинова за сарадњом са Српским покретом Двери и „Препорода“ на новој национално-конзервативној платформи очувања традиционалних породичних вредности и православног идентитета, али и за историјским помирењем бугарског и српског народа и новог почетка односа наших држава као кључних балканских народа.

Председник Костадинов је изразио снажну и недвосмислену подршку Србији и Дверима у очувању КиМ у саставу Србије, као и очувању српских цркава и манастира на КиМ које је и сам посетио, уз напомену да је веома погођен начином како српски народ тренутно живи на КиМ. Др Андреј Митић је изразио молбу за повратак моштију краља Милутина из Софије у Србију, што је наишло на разумевање делегације „Препорода“.

Партија „Препород“ је на недавним националним изборима освојила око 10% гласова и има 27 од 199 посланика у Народном Собрању. Залажу се излазак Бугарске из НАТО, против увођења евра, за најближе односе са Русијом и за повлачење признања лажне државе Косово од стране Бугарске.

Инфо-служба Двери

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: