Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери у посети бугарском парламенту на позив партије „Препород“

У име Српског покрета Двери, интернационални секретар др Андреј Митић борави у званичној посети Народној скупштини Републике Бугарске, на позив председника Бугарске партије „Препород“ (Взраждане), др Костадина Костадинова.

На пријему у посланичком клубу „Препорода“ обављен је билатерални разговор са делегацијом „Препорода“ коју су чинили председник др Костадин Костадинов, народни посланици Ангел Георгиев и Ивелин Парванов и интернационални секретар Тамаш Јуно-Секереш.

У разговору је изражена снажна жеља председника Костадинова за сарадњом са Српским покретом Двери и „Препорода“ на новој национално-конзервативној платформи очувања традиционалних породичних вредности и православног идентитета, али и за историјским помирењем бугарског и српског народа и новог почетка односа наших држава као кључних балканских народа.

Председник Костадинов је изразио снажну и недвосмислену подршку Србији и Дверима у очувању КиМ у саставу Србије, као и очувању српских цркава и манастира на КиМ које је и сам посетио, уз напомену да је веома погођен начином како српски народ тренутно живи на КиМ. Др Андреј Митић је изразио молбу за повратак моштију краља Милутина из Софије у Србију, што је наишло на разумевање делегације „Препорода“.

Партија „Препород“ је на недавним националним изборима освојила око 10% гласова и има 27 од 199 посланика у Народном Собрању. Залажу се излазак Бугарске из НАТО, против увођења евра, за најближе односе са Русијом и за повлачење признања лажне државе Косово од стране Бугарске.

Инфо-служба Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: