Српски покрет Двери: Зову нас улице

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић и председавајући Иницијативног одбора Удружења грађана „Сви против Рио Тинта и отварања рудника литијума у Србији” проф. др Душко Кузовић обратили су се јавности у заједничкој писаној изјави коју достављамо у целости:

Председник државе увек треба да води рачуна о томе шта кажу и траже грађани Србије, а не политичке партије или странци. По Уставу Србије Александар Вучић је председник свих грађана Србије, па и оних који нису гласали за њега. Међутим, он то никада није озбиљно схватио нити применио, непрестано кршећи Устав, излазећи из својих уставних надлежности и злоупотребљавајући државну функцију за страначке интересе и лични маркетинг. Вучић не само да смањује број грађана чије мишљење уважава, већ је одавно почео да ниподаштава и мишљење својих гласача. То доказују његове одлуке да и даље подржава активности које спроводе велики страни загађивачи „Рио Тинто” и „Линг Лонг” у Србији.

Да пројекат „Јадар” и отварање рудника литијума у Лозници нису стали најбоље говори скандалозна изјава министра Момировића да је „издао локацијске услове за фабрику јадарита”. Пошто Министарство не ради суботом и недељом, значи да су локацијски услови сигурно потписани у петак, исти дан када је Вучић рекао да овај пројекат „застаје”, што значи да је све била брутална лаж и превара, коју је изговорио док је гледао грађане и гласаче у очи.

Александар Вучић је јучерашњом изјавом из Новог Пазара да више нема заустављања пројекта „Јадар”, потпуно супротној од оне пре два дана, коначно скинуо маску и јавно се декларисао као најодговорнији саучесник у овом злочину против природе и здравља грађана Србије. Овом изјавом председник СНС је поново позвао грађане на протесте и народни бунт до коначног заустављања отварања рудника и избацивања „Рио Тинта” из Србије.

Улица нас поново зове. Нове блокаде главних саобраћајница у Србији су једина порука коју ова власт разуме. Стога на улицу, у протест, у отпор, до слободе!

Бошко Обрадовић,

председник Српског покрета Двери

проф. др Душко Кузовић,

председавајући Иницијативног одбора Удружења грађана „Сви против РИО ТИНТА и рудника литијума”