Српски Покрет Двери - Лого

Српски покрет Двери: Зову нас улице

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић и председавајући Иницијативног одбора Удружења грађана „Сви против Рио Тинта и отварања рудника литијума у Србији” проф. др Душко Кузовић обратили су се јавности у заједничкој писаној изјави коју достављамо у целости:

Председник државе увек треба да води рачуна о томе шта кажу и траже грађани Србије, а не политичке партије или странци. По Уставу Србије Александар Вучић је председник свих грађана Србије, па и оних који нису гласали за њега. Међутим, он то никада није озбиљно схватио нити применио, непрестано кршећи Устав, излазећи из својих уставних надлежности и злоупотребљавајући државну функцију за страначке интересе и лични маркетинг. Вучић не само да смањује број грађана чије мишљење уважава, већ је одавно почео да ниподаштава и мишљење својих гласача. То доказују његове одлуке да и даље подржава активности које спроводе велики страни загађивачи „Рио Тинто” и „Линг Лонг” у Србији.

Да пројекат „Јадар” и отварање рудника литијума у Лозници нису стали најбоље говори скандалозна изјава министра Момировића да је „издао локацијске услове за фабрику јадарита”. Пошто Министарство не ради суботом и недељом, значи да су локацијски услови сигурно потписани у петак, исти дан када је Вучић рекао да овај пројекат „застаје”, што значи да је све била брутална лаж и превара, коју је изговорио док је гледао грађане и гласаче у очи.

Александар Вучић је јучерашњом изјавом из Новог Пазара да више нема заустављања пројекта „Јадар”, потпуно супротној од оне пре два дана, коначно скинуо маску и јавно се декларисао као најодговорнији саучесник у овом злочину против природе и здравља грађана Србије. Овом изјавом председник СНС је поново позвао грађане на протесте и народни бунт до коначног заустављања отварања рудника и избацивања „Рио Тинта” из Србије.

Улица нас поново зове. Нове блокаде главних саобраћајница у Србији су једина порука коју ова власт разуме. Стога на улицу, у протест, у отпор, до слободе!

Бошко Обрадовић,

председник Српског покрета Двери

проф. др Душко Кузовић,

председавајући Иницијативног одбора Удружења грађана „Сви против РИО ТИНТА и рудника литијума”

Остале објаве
Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: