Стојановић: Да ли се СНС отказом породиљи бори за наталитет?

Најновији случај у ком је новинарки Сандри Жигић, после истека породиљског одсуства, уручено решење о отказу у Радио телевизији Војводина је сраман пример какву пронаталитетну политику води СНС.

Лажна је предизборна борба Српске напредне странке за наталитет у виду „потплаћивања“ од 3000 евра за прворођено дете, а овим путем они јасно показују колико им је у пракси стало до наталитета и бриге о породици, односно да је све само њихова кампања.

Још 2016. године, Александар Вучић је поручио породиљама „да могу волу реп да ишчупају“ и још тада је било јасно да ни Вучићу ни СНС-у није стало до наталитета. Јер ако јавни медијски сервис, попут РТВ-а, који плаћамо сви, овако поступи – шта да очекују будуће мајке од власника приватних фирми? Када Двери буду одлучивале, овакве нешто неће бити могуће.

У овој држави се под хитно мора променити досадашњи систем, пре него што оваквом политиком актуелног режима Србија потпуно демографски нестане. Али и пре тога захтевамо да се Сандра Жигић одмах врати на посао и да се овакве ствари више никада не догоде.

Ивана Стојановић

Председник ПО Двери за Војводину
Члан Савета Двери за породицу

Видео прилог можете погледати овде: