Српски Покрет Двери - Лого
Search

Стојановић: Господине Вучевићу, само истином до помирења!

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је изјавио да неће више да се бави прошлошћу и да треба да се окренемо будућности и изградњи мостова. Ако је то истина, зашто сте онда управо Ви и Ваша власт донели срамну одлуку о подизању споменика невиним жртвама 1944-45. године, а да претходно нисте утврдили пуну истину о свима њима? Грађани Новог Сада имају право да знају ко су те жртве и да ли су оне заиста биле невине.

Ово је једини град на тлу тадашње Европе где је извршен геноцидни злочин у коме су његови становници убијани и бацани под лед. Ако је по ослобођењу и било реваншизма због тога, он мора имати своје име и презиме као што име и презиме морају имати и многи Срби које је комунистичка власт стрељала из чисто идеолошких разлога.

Име Јаноша Тота, који је учествовао у ликвидацији петорице браће Јовандић, а које ће се наћи у списку тих „невиних“ жртава је сраман доказ да зарад власти тргујете са историјским чињеницама, а то ову државу може скупо коштати. С друге стране, тако стављате и прст у око оним Мађарима који су спашавали своје комшије Србе. Само утврђивање пуне истине па и оне о Рајиној шуми – може довести до свеопштег међусобног помирења.

Велико пријатељство господина Орбана према Србији које поздрављамо биће једино доказано повлачењем признања лажне државе Косово, а не оваквим вашим улагивањем Мађарској због ваше јурњаве ка ЕУ. Непроверене чињенице и стављање у списак жртава имена мађарских хонведа који су овде затрли читаве породице, а чија деца никада више неће прошетати новим мостовима, неће допринети ни помирењу ни останку младих у Србији.

Ивана Стојановић

Председник ПО Двери Војводине
Председник ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: