Српски Покрет Двери - Лого

Стојановић: Господине Вучевићу, само истином до помирења!

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је изјавио да неће више да се бави прошлошћу и да треба да се окренемо будућности и изградњи мостова. Ако је то истина, зашто сте онда управо Ви и Ваша власт донели срамну одлуку о подизању споменика невиним жртвама 1944-45. године, а да претходно нисте утврдили пуну истину о свима њима? Грађани Новог Сада имају право да знају ко су те жртве и да ли су оне заиста биле невине.

Ово је једини град на тлу тадашње Европе где је извршен геноцидни злочин у коме су његови становници убијани и бацани под лед. Ако је по ослобођењу и било реваншизма због тога, он мора имати своје име и презиме као што име и презиме морају имати и многи Срби које је комунистичка власт стрељала из чисто идеолошких разлога.

Име Јаноша Тота, који је учествовао у ликвидацији петорице браће Јовандић, а које ће се наћи у списку тих „невиних“ жртава је сраман доказ да зарад власти тргујете са историјским чињеницама, а то ову државу може скупо коштати. С друге стране, тако стављате и прст у око оним Мађарима који су спашавали своје комшије Србе. Само утврђивање пуне истине па и оне о Рајиној шуми – може довести до свеопштег међусобног помирења.

Велико пријатељство господина Орбана према Србији које поздрављамо биће једино доказано повлачењем признања лажне државе Косово, а не оваквим вашим улагивањем Мађарској због ваше јурњаве ка ЕУ. Непроверене чињенице и стављање у списак жртава имена мађарских хонведа који су овде затрли читаве породице, а чија деца никада више неће прошетати новим мостовима, неће допринети ни помирењу ни останку младих у Србији.

Ивана Стојановић

Председник ПО Двери Војводине
Председник ГрО Двери Нови Сад

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: