Српски Покрет Двери - Лого

Стојановић: Коалициони партнери Вучевић и Чанак – један на пријему у Руској амбасади, други назива Русију неонацистичком земљом

Ненад Чанак је, у свом походу на ратном захваћена подручја Украјине, претходних дана обилазио Харков (град у коме је иначе недавно срушен споменик генералу Жукову ) и том приликом водио евиденцију о наводним ратним злочинима руске војске, понашајући се у исто време и као тужилац и као судија.

    Уз чињенице о деловању десног сектора и поновно рађање нацизма у Украјини кроз уздизање ултра националисте нацистичког убеђења Степана Бандере, Чанкова објашњења о природи овог рата звуче прилично лицемерно. Сваки рат је страшан и у њему, нажалост, страдају и цивили, али оволика доза цинизма је дегутанта чак и за коалиционог партнера СНС у Новом Саду.

“Проевопска и истински демократска власт у Украјини“, како је Чанак назива, је и пре овог рата својом погрешном политиком довела земљу до демографске катастрофе,а пропаст привреде је кулминирала прекидом веза са Русијом. Број становника у Украјини се драматично смањио – 1989. године Украјина је имала 52 милиона становника, сада их има око 42 милиона, а процењује се да ће у блиској будућности спасти на само 30 милиона. Огроман је пад наталитета, а велики број Украјинаца је отишао да ради у иностранство, од чега највећи број, од око 2,5 милиона, у Русију. Украјина, као природно богата земља која се налазила и пре рата у сталним политичким кризама, бесконачној транзицији и стихијским приватизацијама кроз које је константно исисавано друштвено богатство, је била центру колонијалних планова западних сила, док је „иделан кривац“ за лошу политику власти у Украјини пронађен у Руској федерацији. Тада се и руско становништво у Украјини нашло под претњом потпуног укидања идентитета кроз забране коришћења сопственог језика и писма. Када су становници Доњецке и Луганске области то одбили, годинама уназад су малтретирани и убијани. Руске жртве тог бруталног прогона нису занимале ни Запад ни Ненада Чанка, као што га нису интересовала ни убијена српска деца, порушене куће, спаљене српске цркве и многи други злочини НАТО пакта у Србији 1999. године.

Позиви Ненада Чанка да Владимир Путин треба да буде убијен пре његовог изручења Хагу треба најпре да забрину његовог коалиционог партнера Милоша Вучевића и власт СНС-а у Новом Саду. Они одлично сарађују у расподели градског буџета и расипању новца грађана Новог Сада. Али, поставља се сасвим логично питање – чиме је СНС у Новом Саду уцењена да, иако не мора, буде у коалицији са Чанковом ЛСВ? Јер, никако, руку под руку, не иду антируски покличи мржње Ненада Чанка са појављивањем Милоша Вучевића на пријему у Руској амбасади поводом Дана Русије.

Ивана Стојановић

Председник ПО Двери за Војводину

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: