Српски Покрет Двери - Лого

Стојановић (Омладина Двери): Служење војног рока је школа живота за младе

„Заклињем се својом чашћу, да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије”. Овако данас изгледају добро познате речи текста војне заклетве, које су испуниле моје и срца сваког припадника Војске Србије, обавезујући и подсећајући га шта је то што га издваја од других и чиме се то, ни под разно, не тргује.

     Војни рок сам одслужио добровољно, по завршетку факултета, јер сам то сматрао својом обавезом према домовини Србији и не кајем се јер сам живот и обавезе сагледао из једне сасвим друге перспективе, потпуно другачије од тога како је већина младих данас то научила.

Бити дисциплинован и радан, или што би мој командант касарне рекао „Само уморан војник је добар војник!”, може се лако применити и у цивилству. Бити уморан човек, понекад значи бити радан и испуњен човек, ограђен од лоших утицаја и манипулација које могу имати погубан ефекат по младе људе, одузимајући им прилику да очврсну и стасају на начин на који су то некада њихови преци. Због тога треба увести редовно служење војног рока на период где ће се млад војник заиста нешто научити, а поготово патриотизму и дисциплини.

Поучен личним искуством, док се не уведе редован војни рок, позвао бих све младе људе, утемељене у патриотизму и родољубљу, да се пријаве на добровољно служење војног рока и врате дуг отаџбини. Неодговорност и летаргија као врста отпора, базиране на негативним причама и резултоване разочарањем, не решавају проблем, а зачарани круг се не прекида, већ напротив – расте.

Наша земља, после свих падова које је доживела, мора кренути у пут опоравка управо са младим и поштеним људима и једино таква војска може одбранити ову земљу!

Вратимо војску домаћину. Вратимо народ војсци.

Милош Стојановић

Омладина ДВЕРИ

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: