Српски Покрет Двери - Лого
Search

Стојановић (Омладина Двери): Служење војног рока је школа живота за младе

„Заклињем се својом чашћу, да ћу чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије”. Овако данас изгледају добро познате речи текста војне заклетве, које су испуниле моје и срца сваког припадника Војске Србије, обавезујући и подсећајући га шта је то што га издваја од других и чиме се то, ни под разно, не тргује.

     Војни рок сам одслужио добровољно, по завршетку факултета, јер сам то сматрао својом обавезом према домовини Србији и не кајем се јер сам живот и обавезе сагледао из једне сасвим друге перспективе, потпуно другачије од тога како је већина младих данас то научила.

Бити дисциплинован и радан, или што би мој командант касарне рекао „Само уморан војник је добар војник!”, може се лако применити и у цивилству. Бити уморан човек, понекад значи бити радан и испуњен човек, ограђен од лоших утицаја и манипулација које могу имати погубан ефекат по младе људе, одузимајући им прилику да очврсну и стасају на начин на који су то некада њихови преци. Због тога треба увести редовно служење војног рока на период где ће се млад војник заиста нешто научити, а поготово патриотизму и дисциплини.

Поучен личним искуством, док се не уведе редован војни рок, позвао бих све младе људе, утемељене у патриотизму и родољубљу, да се пријаве на добровољно служење војног рока и врате дуг отаџбини. Неодговорност и летаргија као врста отпора, базиране на негативним причама и резултоване разочарањем, не решавају проблем, а зачарани круг се не прекида, већ напротив – расте.

Наша земља, после свих падова које је доживела, мора кренути у пут опоравка управо са младим и поштеним људима и једино таква војска може одбранити ову земљу!

Вратимо војску домаћину. Вратимо народ војсци.

Милош Стојановић

Омладина ДВЕРИ

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: