Српски Покрет Двери - Лого
Search

Три поруке: за власт, опозицију и народ – Говор Бошка Обрадовића након реизбора за председника Српског покрета Двери

У Новом Саду данас се одржава Изборни сабор Српског покрета Двери на коме је Бошко Обрадовић изнова изабран за председника Српског покрета Двери. Истовремено је изабран и нови сазив Главног одбора, који у наставку заседања бира нови састав Председништва, Извршног одбора и Надзорног одбора. 

      У наставку доносимо говор Бошка Обрадовића након реизбора за председника Српског покрета Двери:

„Уз захвалност за Вашу подршку за избор за председника у новом мандату, желим да истакнем да је време је за „Нови систем националног јединства, сарадње и солидарности“. Србији је потребан нови национални базични консензус свих друштвено-политичких актера. Основу тог консензуса треба да чине три нова договора, као три стуба новог друштвеног уговора, који ће бити основ смене режима и новог система:


I Очување нације и државе – национални договор за Србију;
II Владавина народа, институција и закона – демократски договор за Србију;
III Очување наше животне средине – зелени договор за Србију.

Нови друштвени уговор позива на сарадњу уместо на поделе, служење јавном добру уместо борбе за приватни интерес, као и на снажно и ефикасно залагање за заједничке националне циљеве. На овај начин, не одступајући од својих основних програмских циљева, отварамо Српски покрет Двери за сарадњу са свима којима је овај концепт прихватљив. 

У том смислу имам три поруке: за власт, опозицију и народ.

Порука Александру Вучићу и Ани Брнабић: Од прихватања противуставног француског-немачког споразума увели сте државу у уставну кризу, показали неодговорност за државну и националну сувереност. Кроз серију трагедија, убиство 18 деце и 20 рањених, и оправдано незадовољство народа, увели сте Србију у свеукупну кризу јер не желите да поднесете одговорност за крах друштвеног модела који сте сами креирали. Ова криза легитимитета Ваше власти сада доводи друштво на ивицу сукоба – за шта сте одговорни искључиво Ви лично и систем који сте креирали. Зато вас позивам, да уместо даљег прудубљивања политичке и друштвене кризе, поднесете оставке и распишете изборе на свим нивоима. Ваше време је прошло, ваш систем власти је пропао.

Порука колегама из прозападне опозиције: нема враћања на старо, Србији је потребан нови, породични модел друштва који ће заштитити нашу децу! Пред нашим очима управо крахира не само Вучићев режим, већ целокупни петооктобарски систем заснован на ултралибералним вредностима. Вучићев режим је хибрид псеудонационалног ауторитаризма деведесетих и псеудодемократског либерализма ДОС-а. Србији је потребан нови модел друштва. Нема враћања на бивши режим већ стварано нови систем који ће државу вратити народу из руку корумпиране елите.

Порука народу: Потпуно свестан да српски народ и сви грађани Србије желе дубоку промену у свакој области живота, сву своју снагу и способности стављам на располагање народу и отаџбини, како бисмо учинили крај старом систему и успоставили нови – по мери свих наших породица и за спас наше деце”.

 

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: