У Чачку прослављена крсна слава Српског покрета Двери – Савиндан

Савиндан, крсна слава Српског покрета Двери, данас је, уз присуство великог броја гостију, свечано обележена у просторијама Градске организације Двери у Чачку.

Одлуком Председништва Двери централно обележавање славе за целу Србију уприличено је управо у Чачку, а то је истовремено био и почетак прославе великог јубилеја – 25 година од оснивања Двери. Наиме, пре тачно четврт века, о Савиндану 1999. године, на Универзитету у Београду покренут је студентски часопис „Двери” из кога је касније израсло удружење Српски сабор Двери и политичка организација Српски покрет Двери. За ових 25 година Двери су прешле дуг и тежак пут од издаваштва, преко хуманитарних акција, бројних трибина и сабора српске омладине, до политичког активизма у последњих 12 година. Посебан траг у Чачку оставиле су телевизијске емисије „Двери српске” и традиционална културна манифестација „Летње духовне вечери”, као и најбољи изборни резултат Двери у читавој Србији од 25% са локалних избора 2016. године.

Слави су присуствовале бројне званице из Чачка и других локалних организација Двери, представници чачанских медија и опозиционих политичких странака, као и један од оснивача Двери Бошко Обрадовић и др Владимир Димитријевић, пријатељ и саветник Двери од оснивања до данас. Пригодном беседом обратили су се примаријус др Милан Рогановић, председник Двери Чачак, Гордана Маринковић Савовић у име Председништва Двери, као и домаћин славе Братислав Симовић, који је славу предао Александру Божовићу.

Посебно је истакнуто присуство колега из других опозиционих групација у граду и жеља да се заједничким снагама дође до смене актуелне градске власти на локалним изборима који ускоро долазе.