Српски Покрет Двери - Лого

У Чачку прослављена крсна слава Српског покрета Двери – Савиндан

Савиндан, крсна слава Српског покрета Двери, данас је, уз присуство великог броја гостију, свечано обележена у просторијама Градске организације Двери у Чачку. 

   Одлуком Председништва Двери централно обележавање славе за целу Србију уприличено је управо у Чачку, а то је истовремено био и почетак прославе великог јубилеја – 25 година од оснивања Двери. Наиме, пре тачно четврт века, о Савиндану 1999. године, на Универзитету у Београду покренут је студентски часопис „Двери” из кога је касније израсло удружење Српски сабор Двери и политичка организација Српски покрет Двери. За ових 25 година Двери су прешле дуг и тежак пут од издаваштва, преко хуманитарних акција, бројних трибина и сабора српске омладине, до политичког активизма у последњих 12 година. Посебан траг у Чачку оставиле су телевизијске емисије „Двери српске” и традиционална културна манифестација „Летње духовне вечери”, као и најбољи изборни резултат Двери у читавој Србији од 25% са локалних избора 2016. године.

Слави су присуствовале бројне званице из Чачка и других локалних организација Двери, представници чачанских медија и опозиционих политичких странака, као и један од оснивача Двери Бошко Обрадовић и др Владимир Димитријевић, пријатељ и саветник Двери од оснивања до данас. Пригодном беседом обратили су се примаријус др Милан Рогановић, председник Двери Чачак, Гордана Маринковић Савовић у име Председништва Двери, као и домаћин славе Братислав Симовић, који је славу предао Александру Божовићу.

Посебно је истакнуто присуство колега из других опозиционих групација у граду и жеља да се заједничким снагама дође до смене актуелне градске власти на локалним изборима који ускоро долазе.

 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: