Српски Покрет Двери - Лого
Search

У Народној скупштини одржана конференција „Правне и политичке последице француско-немачког споразума о КиМ”

У суорганизацији посланичких група Српски покрет Двери – Патриотски блок, Српска странка Заветници и НАДА (Нови ДСС-ПОКС) данас је у Народној скупштини организован округли сто на тему „Правне и политичке последице француско-немачког споразума о КиМ”. 

     У дебати су узели учешће најугледнији професори права са Београдског, Новосадског, Крагујевачког и Приштинског универзитета, као и нека од највећих имена српске интелектуалне елите: проф. др Слободан Орловић, проф. др Игор Вуковић, проф. др Дејан Мировић, проф. др Зоран Чворовић, проф. др Бранислав Ристивојевић, проф. др Мило Ломпар, проф. др Милош Ковић, проф. др Часлав Копривица, др Миша Ђурковић и др Драган Петровић.

У име организатора обратили су се Бошко Обрадовић, народни посланик и председник посланичке групе Српски покрет Двери – Патриотски блок и Данијел Игрец, саветник посланичке групе Српска странка Заветници.

Бошко Обрадовић је овим поводом изјавио да је изузетно драгоцено што се у Народној скупштини могао чути глас стручњака за уставно и међународно право на тему француско-немачког споразума о КиМ, као и да су угледни српски интелектуалци јединствени у оцени да овај противуставни документ треба одбацити одмах и у целости. Апсолутно је недопустиво да се он даље примењује на основу усменог пристанка председника Републике који је на тај начин у потпуности изашао ван оквира својих уставних овлашћења док се о самом документу није изјаснила ни Влада ни Скупштина Србије.

Правне и политичке последице могу бити још горе од Бриселског споразума пре 10 година, када се држава Србија повукла са севера Косова и Метохије.

Последице овог такође противуставног споразума који је потписао Ивица Дачић данас су видљиве кроз окупацију севера КиМ од стране албанских специјалних јединица којих тамо никада није било пре доласка СНС на власт, а последице онога што је Александар Вучић прихватио у Бриселу и Охриду биће још погубније јер се Србија обавезала да се даље неће противити уласку лажне државе Косово у било коју међународну организацију, уз признање њених националних симбола, докумената, територијалних граница и суверености. 

Ово је најдраматичнији тренутак у новијој српској историји јер се по први пут наша власт под притисцима са Запада одриче дела наше територије. Последице могу бити далекосежне и катастрофалне, јер се на овај начин урушава територијални интегритет и суверенитет државе, чиме власт чини кривично дело.

Инфослужба Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: