Српски Покрет Двери - Лого
Search

Упокојио се у Господу протојереј Стеван Крунић

У недељу, 7. маја 2023. године, уснуо је у Господу протојереј Стеван Крунић, умировљени парох бачкопетровоселски. 

    Прота Стеван је рођен 29. новембра 1936. године у Мошорину, од побожних родитеља, оца Милоша и мајке Зорке, рођене Ћурчић. Завршио је Богословију Светих Ћирила и Методија у Призрену. Оженио се Ватимом Марковић из Крушедола. Рукоположен је 1959. године и постављен је за привременог пароха у Обровцу. За привременог пароха у Бачком Петровом Селу бива постављен 1972. године, где остаје до 2000. године, када одлази у мировину.

Протојереј Стеван Крунић је био велики поштовалац Српског покрета Двери и од почетка друштвеног ангажмана нашег покрета помагао га је на све начине, и речју и делима. Као призренски богослов својски се молитвено трудио да останемо непоколебљиви на путу очувања Косовског завета. Моралну и биолошку обнову српског друштва је сматрао за приоритет политичког деловања, тако да је пуним срцем стао уз нашу породичну политику и истицао је у сваком друштву и на сваком месту. Својим очинским саветима је помогао да у недоумицама изаберемо прави пут који увек мора бити утемељен на традиционалном искуству нашег народа.

Заупокојна Литургија биће служена у уторак, 9. маја, у Светониколајевском храму у Бачком Петровом Селу, са почетком у 9:00 часова, а опело ће бити служено у 12:00 часова.

Вечан ти спомен, достојни блаженства, драги наш прото Стеване!

*Извор: Епархија бачка/Српски покрет Двери 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: