Српски Покрет Двери - Лого

Упокојио се у Господу протојереј Стеван Крунић

У недељу, 7. маја 2023. године, уснуо је у Господу протојереј Стеван Крунић, умировљени парох бачкопетровоселски. 

    Прота Стеван је рођен 29. новембра 1936. године у Мошорину, од побожних родитеља, оца Милоша и мајке Зорке, рођене Ћурчић. Завршио је Богословију Светих Ћирила и Методија у Призрену. Оженио се Ватимом Марковић из Крушедола. Рукоположен је 1959. године и постављен је за привременог пароха у Обровцу. За привременог пароха у Бачком Петровом Селу бива постављен 1972. године, где остаје до 2000. године, када одлази у мировину.

Протојереј Стеван Крунић је био велики поштовалац Српског покрета Двери и од почетка друштвеног ангажмана нашег покрета помагао га је на све начине, и речју и делима. Као призренски богослов својски се молитвено трудио да останемо непоколебљиви на путу очувања Косовског завета. Моралну и биолошку обнову српског друштва је сматрао за приоритет политичког деловања, тако да је пуним срцем стао уз нашу породичну политику и истицао је у сваком друштву и на сваком месту. Својим очинским саветима је помогао да у недоумицама изаберемо прави пут који увек мора бити утемељен на традиционалном искуству нашег народа.

Заупокојна Литургија биће служена у уторак, 9. маја, у Светониколајевском храму у Бачком Петровом Селу, са почетком у 9:00 часова, а опело ће бити служено у 12:00 часова.

Вечан ти спомен, достојни блаженства, драги наш прото Стеване!

*Извор: Епархија бачка/Српски покрет Двери 

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: