Успешан састанак народног посланика Милована Јаковљевића са предводницима удружења малинара

Народни посланик Српског покрета Двери Милован Јаковљевић, одржао је веома успешан састанак са представнцима удружења малинара.

Овом приликом донети су следећи закључци:

• Предводници удружења су заједно са народним послаником препознали и пописали све текуће проблеме који прате лошу динамику исплате малина, као и противправно смањење цена.
  • Предводници удружења су дали пуну подршку народном посланику Миловану Јаковљевићу за иницијативу коју је покренуо у скупштинском Одбору за пољопривреду, а тиче се сазивања ванредне седнице одбора на којој би се расправљало на тему проблема у малинарству, као и иницирање две мере подршке откупљивчима и хладњачарима кроз мораторијум на преузете кредите и одобравање кредитних средстава по повољним каматама из Фонда за развој.
  • Предводници удружења су се сагласили да народни посланик обави радни састанак са представницима откупљивача и хладњача, а по потреби уприличи састанак произвођача малина и власника хладњача.
  • На предлог народног посланика, предводници удружења малинара су прихватили да се суздрже од покретања судских поступака, док се не обаве и не искористе напред наведене и започете радње, а све у циљу мирног и вансудског решавања насталог проблема.
  • Уважен је предлог народног посланика Милована Јаковљевића да се прати и поштује динамика исплате и да се не предузимају правно-процесне радње које су у супротности са динаминком исплате рода малина 2022. године.
  • Усаглашен је став да се припреме правне сужбе које би у првој фази имале саветодавне улоге, како произвођачи не би улазили у неаргументоване и неосноване судске спорове, док би у другој фази правна служба била правни заступник, уколико до спорова дође.

Општи закључак је да се овако одговорним приступом свих актера може и мора доћи до решења на свеопште задовољство произвођача, хладњачара, грађана и државе.

Инфослужба Двери

*Извор фотографија: Скриншот/јутјуб Инфолига

Изјаву Милована Јаковљевића овим поводом можете погледати овде: