Српски Покрет Двери - Лого

Васић: Бићемо заступници опљачканих радника

Говор потпредседника Српског покрета Двери Радмиле Васић на конференцији за новинаре приликом представљања новоизабраних народних посланика и одборника Двери.

    Као народни посланик, најважније теме којима ћу се лично бавити су:


1. Очување Косова и Метохије у саставу Србије и заштита културно-историјског наслеђа на Косову и Метохији. Промоција Косова и Метохије и Срба који су и дан данас остали да живе на нашој светој српској земљи.
2. Очување Републике Српске и развијање братских односа и узајамне помоћи.
3. Откривање свих незаконитих радњи у вези рестаурације Мирослављевог јеванђеља, његова заштита и подизање свести грађана о томе.
4. Системским законским решењима за повећање наталитета у Србији. Захтев да се промовишу традиционалне породичне вредности и стварање позитивних услова и климе за вишедетне породице. Заштита презадужених породица и спречавање избацивања из породичног дома. Захтев за строгу контролу рада Центара за социјални рад и спречавање незаконитог одузимања деце од биолошких родитеља и давања у хранитељске породице или на усвајање у иностранству.
5. Захтеваћемо да се укине члан 32. Закона о заштити становништва од заразних болести који прописују обавезну вакцинацију и забрану сваке врсте дискриминације невакцинисане деце и одраслих.
6. Заступање и заштита радничких права, посебно отпуштених радника из пљачкашких приватизација, признавање и повезивање радног стажа и повећање њихових пензија.
7. Декларација и захтев да се повећају минималне пензије грађана којих у Србији има преко 300.000, а чија је пензија мања од 20.000 динара. Враћање отетих пензија и плата.
8. Иницирање и захтевање да се заустави дивља градња и урбанистички хаос, хапшење свих који су злоупотребили Закон о озакоњењу и Закон о планирању и изградњи за лично богаћење као и оних који су злоупотребили службени положај.
9. Заштита ЕПС-а као државног интереса у снабдевању Србије електричном енергијом и заштита од покушаја уништавања и продаје .
10. Заштита свих водоизворишта у Србији, заштита воде, ваздуха, земљишта.
11. Заустављање пројекта РИО ТИНТО и захтев за забрану отварања рудника литијума у свим деловима Србије.

Једном речју, бићемо глас обичних људи у Народној скупштини који су оптерећени свакодневним проблемима које овај систем не препознаје и не решава их.

Као одборник у Скупштини града Београда бавићу се локалном политиком и решавањем свакодневних проблема грађана. Досадашње власти нису поштовале вољу грађана нити су питали грађане за велике пројекте које су усвојили мимо знања и воље свих оних који у овом граду живе. Потпуно погрешни пројекти за које ћемо тражити укидање и стављање ван снаге су свакако пројекти за градњу на водоизворишту Макиш, на водоизворишту у Сурчинском пољу, на Кошутњаку, тражићемо очување културно-историјских целина и делова града и заустављање градње на Косанчићевом венцу и Калемегдану. Наставићемо да указујемо и откривамо криминал и корупцију и да радимо на његовом спречавању. Захтеваћемо да пред законом буду сви једнаки и да нема привилегованих. Наставићемо са захтевом да се процесуирају сви функционери СНС са Звездаре против који смо поднели кривичне пријаве и који су злоупотребили службени положај и фалсификовали документа и од грађана Звездаре украли милион евра из буџета намењених за некатегорисане путеве које нису изградили.

Иницираћемо реорганизацију градске управе и свих секретаријата јер градске службе морају да буду у функцији грађана, посебно Комунална милиција која треба да штити интересе грађана, а које то сада не раде.

На жалост, Београд је постао град бетона, зграда и аутомобила а не зелених површина, спортских терена, уређених саобраћајница и паркова. Зато је потребно иницирати забрану градње на постојећим зеленим површинама у граду и приградским општинама, њихово очување, уређење и стварање породичних оаза у свим деловима Београда.

Тражићемо отварање канцеларије за бригу о породици где ће породице указивати на законске пропусте, а ми инсистирати и захтевати да се отклоне и реше.

Отворићемо наша врата и наше канцеларије за пријем грађана, пружати им бесплатну правну помоћ и пружати подршку када им је она неопходна. Важно је и указивати да је граду Београду потребна промена, а да то могу донети само потпуно нови људи који никада нису били део ни ове ни прошле власти. Зато ћемо у сарадњи са грађанима радити на изградњи поверења и подршке коју ће нам дати на следећим изборима у још већем броју.

Радмила Васић

Потпредседник Двери

Цео говор Радмиле Васић можете погледати овде:

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Васић: Бићемо заступници опљачканих радника

Снег је зимску службу – ЈКП „Београд пут“ и градску власт „изненадио“ у децембру и због тога је у недељу настао потпуни колапс на београдским улицама. Из тог разлога захтевамо хитну смену Зорана Радојичића и Горана Весића.

Радојичић је само дан пре снега, у суботу, на седници Штаба за ванредне ситуације рекао како је све спремно за чишћење снега. У недељу ујутру снег је градску власт ипак “изненадио“ толико да га нису очистили ни током целог дана, грађани су ишли пешке, а излазак на ауто-пут у раним јутарњим часовима је био скоро непроходан због колоне аутомобила који су проклизавали. Није био очишћен чак ни ауто-пут нити скоро иједна саобраћајница првог реда. Аутобуси су били блокирани, трамваји су стајали у низу у Булевару краља Александра, а Устаничка и многе друге улице изгледале су катаклизмично са поломљеним дрвећем, које су на крају уклањали сами грађани.

Због свега тога, Српски покрет Двери тражи под хитно одговорност и смену градоначелника Зорана Радојичића, заменика градоначелника Горана Весића, директора предузећа „Београд пут“ Ивана Тејића и директора предузећа „Путеви Србије“ Зорана Дробњака као и раскид уговора о одржавању путева на териотрији Београда са фирмом “Страбаг“ д.о.о Нови Београд и њихову одговорност. Захтевамо преиспитивање и раскид уговора са свим приватним фирмама које су до данас биле задужене за одржавање путева на читавој територији Србије, њихову одговорност и утврђивање штете коју су нанели држави и грађанима.

Сви они заједно треба да одговоре на питање зашто је одржавање путева у толикој мери дато у руке приватницима и сви они заједно морају поднети терет одговорности због неодржавања истих, не само зими већ током целе године чиме доводе у опасност све грађане.

Подели објаву
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
ВКонтакте
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on print
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: