Српски Покрет Двери - Лого
Search

Васић: Ђоковић – жртва политичког рата у Аустралији

Каква је Србија постала земља под управом Српске напредне странке, најбоље говори чињеница да председник државе и Влада Републике Србије скоро немо посматрају како Аустралија као највећег криминалца третира најбољег тенисера света Новака Ђоковића. И овом приликом пружамо пуну подршку Новаку, који је очигледно жртва политичког рата у Аустралији и веома ниског рејтинга председника Владе Аустралије Скота Морисона пред пролећне изборе у овој држави.

    Подсећамо јавност да је Ђоковић, осим што је више пута проглашаван за најбољег спортисту света, велики хуманитарни радник који је донирао огромне своте новца за обнову вртића, школа, болница, као и за лечење тешко болесне деце у Србији, али и за подручја тешко погођена природним непогодама у свету, између осталог, баш и Аустралији.

Оправдано сумњамо да је Ђоковић жртва политичких прилика у Аустралији, али постоји још једна ствар која буди скептицизам када је у питању притвор за најбољег тенисера света. Наиме, Ђоковић је недавно подржао протесте за здрав ваздух, воду и земљу који се у Србији одржавају против злогласне аустралијске компаније „Рио Тинто“, а баш је шеф кабинета аустралијског премијера Морисона, Џон Кункел, био главни саветник ове компаније.

Са друге стране, одговорност морају сносити и у Министарству спољних послова Републике Србије, а пре свега министар Никола Селаковић, јер осим протестне ноте Аустралији и разговора са амбасадором Аустралије у Србији, ништа нису учинили. Када се тако понашају према једном од највећих живих Срба, поставља се питање какву подршку од сопствене државе могу да очекују обични грађани који би се нашли у сличној ситуацији?

Српски покрет Двери се нада да ће правосудни органи Аустралије донети праву и разумну одлуку, да ће Новак Ђоковић бити пуштен из притвора и да ће му бити омогућено да брани титулу на Аустралијан опену, а да ће се сви Срби у свету радовати јубиларној десетој титули Новака Ђоковића на овом такмичењу.

Радмила Васић

Потпредседник Двери

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: