Српски Покрет Двери - Лого
Search

Васић: Ко ће одговарати за отимање имовине предузећа „Телеком Србија“ а.д. Београд?

У мору незаконитих и криминалних радњи које спроводи СНС и СПС, попут незаконитог задуживања свих грађана Србије зарад изградње Националног стадиона и непотребних и прескупих фабричких хала за ЕXPO 2027 или уништавања водоизворишта „Макиш“ и „Сурчинско поље“ у Београду, непримећено пролази отуђење имовине предузећа за телекомуникације „Телеком Србија“ а.д. Београд. 

    Због тога што се све ово дешава под велом тајни, због кратких рокова, због неинформисања јавности, а посебно запослених у предузећу „Телеком Србија“, директору овог предузећа Владимиру Лучићу, одлазећем премијеру Ани Брнабић, као и председнику РС Александру Вучићу постављам следећа питања на која тражим хитан одговор:

  1. Да ли је тачно да је предузеће за телекомуникационе услуге „Телеком Србија“ а.д. Београд у поступку потписивања уговора са Јавним комуналним предузећем „Водовод и канализација Београд“ о преносу комплетне имовине на ћерку фирму „SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD“, без накнаде, на период од 10 година, који ће се аутоматски обнављати и након 10 година уколико не буде приговора? Директор овог предузећа је Снежана Пантелић.
  2. Да ли је тачно да се овим уговором, предузеће „Телеком Србија“ одриче комплетне своје имовине и на новоосновано зависно предузеће, привредно друштво „SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD“, преноси комплетно земљиште које има а које је у закупу или својини „Телекома Србија“ и које служи за потребе постављања антена, антенских стубова, носача, система преноса, инсталација радио-базних станица, као и друге телекомуникационе и припадајуће опреме и уређаја „Телекома Србија“ са комплетном наведеном и припадајућом опремом?
  3. Да ли овим поступком предузеће за телекомуникационе услуге „Телеком Србија“, не само да преноси земљиште и сву инсталациону основну и пратећу опрему, него и омогућава ћерки фирми ‘’SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD’’, у будућности, да ради послове које сада ради „Телеком Србија“, односно да поставља оптичке и енергетске каблове преко катастарских парцела у свом власништву и да овим Уговором предаје и сва друга овлашћења које је до сада имало предузеће „Телеком Србија“?
  4. О каквим се криминалним радњама ради и зашто се користи предизборни период да се овај уговор потпише до 31.12.2023. године?
  5. Да ли је тачно, како стоји у овом уговору у који сам имала увид, у члану 10. став 1, да ћерка фирма „SKY INFRASTRUCTURE DOO BEOGRAD“, може даље, без сагласности предузећа „Телеком Србија“, да поднесе Уговор надлежним органима ради прибављања прописаних дозвола или сагласности и УПИСА ПРАВА закупа у катастарске или друге јавне књиге (clausula intabulandi)?
  6. Када ћете изаћи у јавност и грађанима, а посебно запосленима у предузећу „Телеком Србија“, показати скицу на којој се налази комплетна имовина и докази о власништву закупљеног земљишта коју отуђујете од оних који су ову фирму стварали више деценија уназад?
  7. Да ли сте и када обавестили запослене у предузећу за телекомуникационе услуге „Телеком Србија“ и синдикате овог предузећа да је ово начин да отпустите више хиљада запослених у овом предузећу, јер ће они након реализације овог уговора о потпуном отуђењу имовине остати без посла?

 

Од свих учесника у овом, више него криминалном чину, захтевам да све ове незаконите радње зауставе у најкраћем року. У супротном, против свих учесника у овом поступку уништавања предузећа за телекомуникационе услуге „Телеком Србија“, биће покренути судски поступци у којима ће кривично одговарати.

Позивам све запослене у овом предузећу и све грађане да 17. децембра овакав криминал, крађу, корупцију и уништавање имовине предузећа, коју су грађани стварали деценијама, зауставе бирањем једине алтернативе овој власти, а то је листа број 4 и Национално окупљање, односно Двери и Заветници, која ће неговати традицију и очувати сва домаћа предузећа и вратити достојанство сваком запосленом раднику.

Радмила Васић 

Народни посланик
Потпредседник Двери

*Извор фото Телеком Србија: Википедија 

Подели објаву
Facebook
Twitter
WhatsApp
ВКонтакте
Telegram
Email
Print
Остале објаве

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: